Rendeltem valamit Ebay-en, de nem jött meg a csomag. Mit tegyek?
Szóval az a lényeg, hogy elvileg (az online nyomon követés alapján) 8 munkanapja már megpróbálták kézbesíteni a csomagom, és volt itthon valaki, aki hallhatta volna, hogy megjött a futár, de nem hallott semmi arra utaló jelet. Még telefonhívás sem volt, bár érdekes, hogy 3 órával a feltételezett "szállítási próbálkozás" előtt kaptam egy ismeretlen külföldi telefonhívást (ami csak 2 másodpercig csengett, szóval valószínűleg csak véletlen egybeesés volt), Nem hagytak papírt sem, de ennek ellenére elmentem rákérdezni a helyi postán. Az eredmény: semmi.
Kérvényeztem a pénzem visszatérítését, amire pár óra alatt még nem kaptam választ, de ami még furcsább, hogy az elmúlt 1 hétben háromszor is írtam nekik, de semmi válasz. Nem vagyok bolond, mindig utánanézek ezeknek a távolkeleti és amerikai eladóknak. Jó értékelései voltak, még egy magyarországi tag is maximálisra értékelte, szóval nem hiszem, hogy átvertek volna.
Javaslatok, tapasztalatok? Rengeteget segítenétek.
Az Ebaynél a szállítási határidő lejáratának utolsó napjaiban (nem később, mert akkor már nem tudsz kattintani reklamált rendelésre, mert nem lesz már ott) tudsz visszatérítést kérni.
1 héttel előbb sem, mert akkor azt kapod: nincs még itt az ideje.
Nekem eddig így mindig korrekt volt a dolog.
Meghosszabodik ugyan a lehetséges szállítás, de már él a reklamáció.
Jól tetted, hogy kérvényezted a pénz visszatérítést.
Egy dologra figyelj, ilyenkor az eladó általában rád szokott írni, és a türelmed kéri, és hogy zárd le/vond vissza az igényed a visszatérésre.
Na ezt nehogy megtedd, mert ha lezárod, és mégsem érkezik meg a termék 1-2 hét múlva, nem fogod tudni újra igényelni a visszatérítést, azt csak egyszer lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!