Államkincstári NYESZ számlára ugye jól olvasom, hogy lehet teljesen random összegeket feltölteni/befektetni? Nincs havi minimum, ha jól értem. Lehet egy hónapban xx a másikban akár nulla.
"most nagyobb orvosi kiadások elé nézek"
Még egy dolog: nyithatsz önkéntes egészségpénztári számlát is.
Kérsz egy kártyát a pénztártól, a kezelés előtt befizeted az összeget az egészségpénztárba és a pénztári kártyával fizetsz. Akkor a következő bevalláskor kapsz rá rá 20% adóvisszatérítést. (Van kb 5% pénztári levonás a befizetéskor, úgyhogy ez inkább 15%.)
Vagy ha van számlád a kezelésről, akkor elküldheted a számlát az egészségpénztárnak és a következő bevalláskor kapsz rá adóvisszatérítést. (A számlát az egészségpénztár nevére kell kérni. És lehet, hogy itt is előre fel kell tölteni a pénztári számlát, amit a számlabeküldéskor visszautalnak. Ezt nem tudom pontosan, mert én mindig pénztári kártyát használok pl. fogorvosnál.)
Ez egy remek gondolat, csak attól félek, hogy nem lesz már elég időm és energiám erre is. (Sok fájdalomcsillapítót szedek és a döntéshozatal nem könnyű ha a fej ködös.)
De megkérdezem, hogy van e partnersége valamelyik egészségpénztárral a doktoroknak akikkel együttműködöm. Hátha belefér az energiába, bár ezt nem tudom igérni. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!