Hogyan szerezzek pénzt?
Én 13-14 éves koromban nyaranta dinnyeföldön dolgoztam, dobáltuk fel a traktor pótkocsijára a földön leszedett és gúlába rakott görögdinnyéket és vittük a szomszéd faluba a vasútállomásra, ahol vagy osztrák kamionba rakodtuk válogatva konténerekbe a 6-7 kilós egyformákat, vagy vagonba pakoltuk és vitték a ruszkiknak, oda mindegy volt, hogy mekkora a méret, vitték a 11-13 kilós óriásokat is.
A szezon szeptemberig tartott, augusztus második felében kezdtek érni a a vastag, világoszöld héjú, hengeres testű, óriásmagvú "angol dinnyék". Azokat már sosem raktuk vagonba, mind az itthoni piacra ment, az volt a kedvenc dinnyém, ha nem volt fagy, október végéig is simán elállt pár darab a szőlő tövében otthon az árnyékban.
A 80-as évek közepe, vége, jó világ volt, még ha szegények is voltunk.
Ma mindene megvan sok embernek, mégsem boldogabbak.
15 éves koromtól meg rokonom kocsmájában, vagy büféjében dolgoztam 1-1 hónapot nyaranta, akkoriban még nem vették olyan szigorúan a munkavállalók bejelentését, mint manapság, a diákmunka sem volt olyan szigorú szabályokhoz kötve, mint most, aki tudott dolgozott.
A legjobb a strandon a melegkonyhás büfében volt, reggel héttől este hétig voltunk nyitva, aztán zárás után még lehetett csobbanni egyet a medencében, nyolcig volt nyitva a strand.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!