Tanácstalan és kétségbeesett vagyok. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok. 3 éve befejeztem az egyetemet, egy évet dolgoztam tanárként, pont a covid időszak alatt. Aztán 2 éve egy önkéntes program részese vagyok, szóval minimális a fizetésem, de a kiadásaim is. Egy ideje rájöttem, hogy amit tanultam, amivel eddig foglalkoztam, az nem az én utam, pályatévesztettnek érzem magam. Viszont nyelvtudás nélkül és tanári diplomával egyszerűen fogalmam sincs, hogy mivel tudnék foglalkozni. Egyszerűbb munkahelyre nem vesznek fel, mert diplomám van. Komolyabb helyre meg azért nem, mert ahhoz nincs megfelelő végzettségem. Merre és hogyan induljak tovább? Át kellene képzenem magam és tanulni szeretnék, de egyszerűen munkát sem találok, amiből ezt finanszírozni tudnám. Nincs mögöttem család, ahol támogatást kapnék az elinduláshoz, olyan albérlet árak vannak, hogy azt sem tudnám kifizetni, nemhogy még egy tanfolyamot vagy egyetemet mellette. Teljesen kétségbeestem és kilátástalan a helyzetem, fogalmam sincs, hogy kell, hogy lehet ebből kilépni és elindulni. Óriási csalódás, hogy amit 5 évig egyetemen tanultam, most rádöbbentem, hogy nem az én utam... Kidobott időnek érzem az egyetemet. Bármilyen ötletet és tanácsot elolvasok.2024. febr. 25. 18:54
11/13 anonim válasza:
Nagyon sokan vannak akik nem szeretik a munkajukat. Ok vagy beletorodnek vagy atkepzik magukat.
Te atkepezheted magad.
Itt megint ket lehetoseged van. Vagy van annyi penzed hogy ne kelljen dolgoznod mig atkepzed magad vagy nincs es akkor dopgozol a levelezo mellett.
Ha utobbi akkor megint ket opciod van. Vagy dolgozol osszeszoritott fogakkal tanarkent par evig vagy dolgozol teljesen mast..
13/13 anonim válasza:
Jelenleg tanításból élsz minimális bevételek és kiadások mellett egy önkéntes program részeseként, és változtatni szeretnél, új irányba szeretnél továbbhaladni. Ennek részben anyagi akadályait látod (például a tandíj fizetése problémát jelent a jelenlegi körülményeid mellett). Melyik országban élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!