Tanácstalan és kétségbeesett vagyok. Mit tehetnék?
Hát, 5 évet tanulni valamit, aztán nem dolgozni benne, anyagi háttér nélkül, olyan luxus amit a többség - vagy leginkább senki - nem engedhet meg magának. 8 éve felnőtt vagy, és most vissza akarsz menni a startmezőre.
Én a helyedben pár évet dolgoznék, mellette levelezőn tanulj ami most már ennyi önismerettel biztosan érdekel.
Vagy tedd szét a lábad egy pénzes negyvenes csávónak, babázz le, és mellette találd ki hogy mit akarsz az élettől.
Egyébként a cégemnél alkalmazok volt tanárt, de egyrészt oktatási projekteken, másrészt pedig vannak olyan kompetenciái, amik hasznosak a munkában, talpraesett, nyelveket beszél, vannak ismerettségei, stb.
A tanári végzettségeddel dolgozz le 1-2 évet, közben levelezőn végezd el azt, mi érdekel. De tényleg konkrétan legyen meg, mi akarsz lenni, mit szeretnél csinálni. Ha szerencséd van, esti tagozaton is ki tudsz tanulni egy hozzád illő szakmát.
Ami még nagyon fontos, az az ismerkedés. Minnél többen tudják meg a nevedet szakmán belül, hogy egyből rád gondoljanak, ha lesz üresedés.
De addig ki kell bírnod a jelenlegi szakmádban.
Hogy lett diplomad ha nincs nyelvtudasod?
Mondanam hogy menj tanitani, foleg hogy mar nem 170et keres egy kezdo tanar, de el tudom kepzelni milyen tudassal rendelkezhetsz, ha 4-5ev gimi es 5ev egyetem utan, tehat 10 ev alatt nem tanultal meg egy idegennyelvet normalisan..
És a két év rézbaszás sem volt legalább külföldön, hogy megtanulj egy nyelvet?
Hát nem tudom, én úgy érzem 8 év alatt nem igazán aggattál magadra túl sok mindent (tudás, céltudat, szoft skillek, pénz, kapcsolati tőke, stb) ami segítene legalább új úton elindulni, így én a helyedben maradnék azon a pályán amihez legalább végzettséged van. Ha eddig sorozatban rossz karrier döntéseket hoztál, talán most az egyszer ne hallgass a megérzéseidre?
De ha leírod hogy miben gondolkodsz, lehet értelmesebb tanácsot tudunk adni.
Ha nem itt jartal kozepsuliba akkor annak az orszagnak a nyelvet csak beszeled. Tehat csak tudsz idegennyelvet a magyaron kivul.. azzal mondjuk mehetsz sscbe..
Mert a magyar az megy, az latszik. De akkor a gimi 4eve alatt nem lett meg a masik orszag nyelve? Azt hogy? Hogy erettsegiztel akkor naluk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!