Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a Coop üzleti modellje?

Mi a Coop üzleti modellje?

Figyelt kérdés
Többször felmerült bennem a kérdés, hogy milyen módon képes megélni ez az áruházlánc, sokszor a nagy diszkontláncok tőszomszédságában. A múltkor bementem az egyik nagy alapterületű üzletébe, talán két vásárló ha volt rajtam kívül. A dolgozók láthatóan kényelmesen tevékenykedtek ezt-azt, a közelben a Penny és a Spar tömve voltak vásárlókkal. Megítélésem alapján az árak kicsivel magasabbak voltak mint a szomszédos üzletekben, a választék kicsivel alacsonyabb. Szeretném megfejteni és megérteni a titkukat, de nem sikerült eddig.

febr. 22. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan közönséget céloznak meg, akiknek nem sok választása van. Tapasztalataim alapján sok kis faluban van Coop így olyanok számára elérhető, akik nem tudnak ingázni. Nálunk a faluban is van, bár nagyobb üzlet van 10 km-en belül, 20 km-re pedig egy nagyváros ahol még több shupermarket. De a szomszéd faluban ugyan ez a helyzet, Coop és nincs konkurencia...
febr. 22. 22:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Az addig oké, hogy ha kell gyorsan befutok hozzájuk venni egy ásványvizet vagy üdítőt, hogy ne kelljen máshol sorban állni, de ezért megéri fenntartani egy Penny méretű üzletet?
febr. 22. 22:56
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Nem is a falusi kisboltokra gondoltam elsősorban, hanem a nagyobb városi szupermarketekre. Az világos, hogy nem éri meg minden apróságért 10-20 kilométerre utazni ha ott a falusi kisbolt, még ha drágább is. De a városokban a konkurencia mellett az üresnek tűnő szupermarketek is évek óta látszólag vígan elvannak. Vagy csak a falusi kisboltok tartanák el őket?
febr. 22. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Olcsón venni, drágán eladni. Igazából egy dolgot látok náluk: nagyon magyar az egész rendszer. Nem hatékony, drága, koszos. Ezzel együtt úgy tűnik, mintha rendben lenne a modell.
febr. 23. 04:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Kényelem, közelség.

Nálunk pl. itt van 600m-re a Lidl, a Coop viszont itt van a szánkban, csak lemegyek a házból és kész. Sokszor csak a Coop-ba megyek, mert igaz, hogy drágábbak a dolgok, de egy doboz tejfölért nem fogok elbaktatni a Lidl-be. Meg a Coop-ban is szoktak nagyon jó akciók lenni.

Persze ha valami olyan kell, ami a Coop-ban nincs normális (pl. virsli) akkor elmegyek a Lidl-ig.

febr. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!