Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a Coop üzleti modellje?

Mi a Coop üzleti modellje?

Figyelt kérdés
Többször felmerült bennem a kérdés, hogy milyen módon képes megélni ez az áruházlánc, sokszor a nagy diszkontláncok tőszomszédságában. A múltkor bementem az egyik nagy alapterületű üzletébe, talán két vásárló ha volt rajtam kívül. A dolgozók láthatóan kényelmesen tevékenykedtek ezt-azt, a közelben a Penny és a Spar tömve voltak vásárlókkal. Megítélésem alapján az árak kicsivel magasabbak voltak mint a szomszédos üzletekben, a választék kicsivel alacsonyabb. Szeretném megfejteni és megérteni a titkukat, de nem sikerült eddig.

2024. febr. 22. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan közönséget céloznak meg, akiknek nem sok választása van. Tapasztalataim alapján sok kis faluban van Coop így olyanok számára elérhető, akik nem tudnak ingázni. Nálunk a faluban is van, bár nagyobb üzlet van 10 km-en belül, 20 km-re pedig egy nagyváros ahol még több shupermarket. De a szomszéd faluban ugyan ez a helyzet, Coop és nincs konkurencia...
2024. febr. 22. 22:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Az addig oké, hogy ha kell gyorsan befutok hozzájuk venni egy ásványvizet vagy üdítőt, hogy ne kelljen máshol sorban állni, de ezért megéri fenntartani egy Penny méretű üzletet?
2024. febr. 22. 22:56
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Nem is a falusi kisboltokra gondoltam elsősorban, hanem a nagyobb városi szupermarketekre. Az világos, hogy nem éri meg minden apróságért 10-20 kilométerre utazni ha ott a falusi kisbolt, még ha drágább is. De a városokban a konkurencia mellett az üresnek tűnő szupermarketek is évek óta látszólag vígan elvannak. Vagy csak a falusi kisboltok tartanák el őket?
2024. febr. 22. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Olcsón venni, drágán eladni. Igazából egy dolgot látok náluk: nagyon magyar az egész rendszer. Nem hatékony, drága, koszos. Ezzel együtt úgy tűnik, mintha rendben lenne a modell.
2024. febr. 23. 04:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Kényelem, közelség.

Nálunk pl. itt van 600m-re a Lidl, a Coop viszont itt van a szánkban, csak lemegyek a házból és kész. Sokszor csak a Coop-ba megyek, mert igaz, hogy drágábbak a dolgok, de egy doboz tejfölért nem fogok elbaktatni a Lidl-be. Meg a Coop-ban is szoktak nagyon jó akciók lenni.

Persze ha valami olyan kell, ami a Coop-ban nincs normális (pl. virsli) akkor elmegyek a Lidl-ig.

2024. febr. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!