Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van egy kis falusi coop abc,...

Van egy kis falusi coop abc, ahol a tejet,cukrot,lisztet nem hatósági, árstoppos áron árulják. Milyen szervnél lehet bejelenteni? Nébih? Nav? Rendőrség?

Figyelt kérdés

A 2.8% uht Riska tej 400 Ft, a 2.8 UHT mizo tej majdnem az 500-at súrolja.

A koronás cukor 500 Ft. A liszt is vagy 400 Ft.

Amikor megkérdeztem a bolti eladót, azt mondta, hogy csak a coop saját márkásat adják ők hatósági áron. Ez így szabályos?

2022. aug. 17. 11:10
1 2
 1/12 Fsms ***** válasza:
76%
Fidesz Lendvai utcai székház várja a bejelentéseket. 😀
2022. aug. 17. 11:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Komolyan kérdezem, hogy hol lehet bejelenteni, mert nagyon pofátlanság.

Nem viccből tettem fel a kérdést

2022. aug. 17. 11:58
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
Nos, nem, nem szabályos, de azért takarodj anyádba te spicli kutya. Ott a saját márkás, az általad kívánt áron van, de te még nekiallsz kötekedni. Tudni fogják, hogy te voltál és te oda nem mész többet.
2022. aug. 17. 14:05
 4/12 BeefEater ***** válasza:
78%

Az Aldit is megbüntették 1 millió forintra mert összesen 640 Ft -tal adta volna drágábban a cukrot: [link]

Nyugodtan jelentsd fel a boltot, de egy ilyen bírságot egy kis falusi Coop nem fog kibírni. Megbírságolják és csődbe megy és akkor semennyiért sem fogsz cukrot kapni. (Ugye az megvan, hogy az árstopos ár és a valós ár közötti különbséget a kereskedőnek kell lenyelnie?)

2022. aug. 17. 14:11
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

#4 10 forinttal adták drágábban, ráadásul véletlenül, 640 forint volt az úgymond nyereségük az adminisztrációs hibán. Plusz csak egy márkánál, nem az összesnél abból a termékből.

A kérdező coopja vagy tudatlanságból vagy szándékosan kizárólag a saját márkásat árulja hatósági árasként. Csődbe nem fognak menni, mert az anyacég kisegíti őket, de a kérdező onnan soha a büdös életbe nem fog semmit vásárolni, mert ahelyett, hogy a Coop központi cégének jelentené egyből inkább felnyomná őket.

2022. aug. 17. 14:30
 6/12 BeefEater ***** válasza:
85%

#5, én is ezt mondtam :)

De, csődbe fog menni, mert a Coop boltok általában nem a Coop tulajdonában vannak, hanem úgy működnek, mint egy franchise, szóval könnyen előfordulhat, főleg egy falusi boltnál, hogy a tulajdonosnak ez az egyetlen boltja.

2022. aug. 17. 14:37
 7/12 anonim ***** válasza:
12%

#6 Nem, te nem ezt mondtad, olvasd vissza mit írtál.

Teljes mindegy, a kérdező ígysem úgysem fog többet ott vásárolni, akár csődbe megy, akár nem. Ha nem megy csődbe, simán nem szolgálják ki és annyi, ha van biztonsági őr akkor be sem engedik.

2022. aug. 17. 15:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha kérem a nevem elhallgattatását, amikor kimennek ellenőrizni, akkor úgysem fogják megtudni, hogy én szóltam. De a kérdés? Navnak kell ezt a szabálytalanságot jelenteni?
2022. aug. 17. 16:34
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

fogyasztóvédelemnél...jelentsd csak.

aztán majd a fél falu téged fog basztatni, egyetemben a munkanélkül maradt dolgozókkal, ha az egyetlen kisbolt bezár és mehetnek vásárolni a legközelebbi településre. :D

2022. aug. 18. 08:43
 10/12 anonim ***** válasza:
47%
Hagyjad 10es, jól teszik, megérdemli az ilyen féreg.
2022. aug. 18. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!