A sima CSOK-ot tudom, de szerintem ez is hasonló lehet. Ha nem, remélem, valaki ideírja a jó választ!
Vannak feltételek, amiket közjegyzői okiratban rögzítenek a felek. Abban amiket leírnak, azoknak kell teljesülni. Pl: ha te vállalsz x gyereket, akkor azt ha nem teljesíted, akkor vissza kell fizetni. De ez sem ilyen egyszerű. Ha orvosi oka van, akkor azt kell visszafizetni, amire nem vagy jogosult. Ha csak meggondoltad magad vagy válás vagy ilyesmi, akkor rájön a büntető kamat is. Ha van egy gyereked, vállaltál még egyet, akkor annyit kell visszafizetni, amennyivel többet kaptál, vagyis csak egy gyerekért járó összeget tarthatod meg. Az is a szerződésben van, hogy 4,5 vagy 10 év áll rendelkezésre. Ilyen ne történjen, de ha meghal a megszületett baba, az teljesítettnek számít.
Nem adhatod el 10 évig, benne is kell lakni életvitelszerűen. Ha megszeged, gondolom, akkor is vissza kell fizetni. Ide nem számít, ha pl igénybevetted a kedvezményt idősebb gyerekre, aki idő közben felnő és elköltözik vagy koleszos lesz. Meg nagyon sok minden van, amit részletesen leírnak.
A lényeg, ha valaki plusz gyereket vállal, az szülessen meg, ne add el, ne költözz el. A válást nem tudom biztosan, asszem nem kéne válni se.
Ha valami nem így van, akkor bocsánat! Mi 5 éve vettünk fel nem falusit, de remélem van benne hasznos infó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!