Állás keresési járadékhoz kell az összes munkahely összes kilépő papírja?
Időrendben először a sparnal dolgoztam utána a Lidlinél.
Mikor a Lidlinél kezdtem le adtam az összes Sparos kilépő papiromat
de ezt az egyet vissza dobtak hogy nem kell nekik: [link]
Most a Lidl ki küldte nekem a kilépő papirjaimat de a sparos papírokbol semmit nem adott vissza. A sparos papirok közül az egyetlen ami megvan a fentebbi linken látható.
Az elég lesz a munkaügyin? Vagy a spartol is kene minden papir amit benyelt a lidli?
Valójában az álláskeresési járadékhoz kizárólag az az igazolás kell az elmúlt 3 évből, amelyiket éppen az álláskeresési járadék megállapításához adnak ki, valamint az OEP-kiskönyv. Semmi más.
Az igazolás fejlécében szerepel is az, hogy álláskeresési járadékhoz adták ki -> Igazolás álláskeresési járadék megállapításához
A képen egy munkáltatói igazolás szerepel (MIL-lap). Ez sem kellhet, mivel ebből csak azt tudják meg, hogy mettől meddig és hol volt munkaviszonyod, a többi szükséges adatot nem tartalmazza, mivel nem az ellátás megállapításához adták ki, hanem a következő munkáltató részére.
A LIDL nem nyelhette be azt a SPAR-os igazolást, amit az álláskeresési járadékhoz állítottak ki, mivel arra nincs is szüksége. Ha odaadtad nekik, be se kellett, hogy fogadják, mivel nem tartozik rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!