Megéri a Gap year?

Figyelt kérdés
12es vagyok idén fogok érettségizni és még nem igazán döntöttem el merre tovább, de hallottam erről a gap year -ról hogy egy évet úgymond ki hagyni és utána folytatni a tanulást egyetemen vagy ahol akarom (sokan nem ajánlják mert utána nehéz vissza szokni a tanulásra) (sokan meg ajánlják mert van időd meg ismerni magad, utazni, nyelvet tanulni, dolgozni stb..) Szerintetek mennyire érné meg ez a gap year és ez idő alatt milyen munkákat lehetne végezni (eddig diákmunkáztam, de ahoz kell a matrica és ha kihagyok egy évet akkor nem tudok diákmunkával dolgozni)

febr. 8. 22:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát erről azért a szülőket is meg kellene azért kérdezni.
jún. 6. 00:25
 12/12 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem is személyfüggő a gap year sikere: annak, aki szorgalmas, ambiciózus, és van pár alternatíva, amik között nem tud dönteni, annak jó megoldás lehet, hogy belekóstol a munka világába, kicsit "felnőttet játszik" az egyetemi évek előtt, és segíthet a döntéshozatalban.

Aki meg amúgy is linkóci, és csak valami kifogás keres arra, hogy halassza a felnövést, a saját lábra állás kényszerét, annak egy gap year igazából csak további idővesztegetés az egész, persze jó buli lehet, ha a szülei nem állnak a sarkukra.

Vissza az íráskészségedre: vagy kezdj el komolyan foglalkozni a helyesírással, vagy ne menj egyetemre, vagy legalábbis ne olyan szakra, ahol sokat kell írni másoknak, mert valaki átlag diplomás ember meglát leírva ilyeneket, hogy "ki hagyni" vagy "meg ismerni", onnantól nem vesz téged komolyan.

jún. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!