Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérleti lakók mennyit...

Albérleti lakók mennyit fizettek havi?

Figyelt kérdés
Mióta laksz ott hány éves vagy?
2024. febr. 8. 17:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

8000 RMB + rezsi, Shanghai.

Két + két-félszobás, erkélyes lakás egy belvárosi apartmantoronyban.

Lassan egy éve, tavaly márciusban költöztem.

26/F

(De hozzá kell tenni, ez egy 1 a millióhoz szerencse volt. Az ilyen apartmanok inkább 12-15000 RMB körül mozognak.

Nem tudom miért adták/adják ennyire jó áron, de örülök neki. Így legalább tudok félrerakni, hogy vehessek majd sajátot.)

2024. febr. 9. 11:31
 12/18 anonim ***** válasza:

#11 mennyit keresel ott és mivel foglalkozol? Jó ott élni? :) Nem a pénztárcádban akarok turkálni, csak érdekelnek a fizetési viszonyok Kínában.

Én 200 ezret fizetek lakbér + rezsi + internet + közös költség Óbudán egy 30m2-es, erkélyes légkondis felújított lakásért.

Amúgy akik nyugatabbra 1400-1900 eurókat fizetnek lakásért, nektek így is megéri ott élni? Én laktam pár hónapot Németben, de rájöttem, hogy amennyit elvinne ott az albi, nem érné meg sokkal jobban ott élni, mint itthon közel a barátaimhoz, családhoz, a megszokott környezetben.

2024. febr. 9. 17:11
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
meg bizony még így is, nagyon durván mivel nem az átlagot keresem, hiába 1930 eur + a 230 eur villany, itt hagynak is élni - nem úgy mint ott. van egészségügy, szólásszabadság, oktatás viszont a korrupciós lista egyik legjobb országa, nincs 40%-os infláció és tudunk előre, biztonságosan tervezni. az emberek többsége itt termelni akar nem túlélni és mutyizni.
2024. febr. 9. 17:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#13 mint írtam én éltem Németben, és azt leszámítva, hogy nem kátyúsak az utak meg ilyenek, ott is ugyanúgy szidják az egészségügyet, oktatást, a vasutat meg a kormányt, mint itthon :D Értelmiségi németekkel dolgoztam együtt. Nem tudom, hogy Írországban mennyivel másabb a helyzet, de nekem azért a kis pluszpénzért abszolút nem érte meg maradni. Itthon is tudok magánorvoshoz menni, nyaralni járni, élvezni a hobbijaimat stb. Pedig nem keresek extrém sokat.
2024. febr. 9. 18:04
 15/18 A kérdező kommentje:
14 te mennyiből gazdálkodsz milyen jellegű munkával?
2024. febr. 9. 18:25
 16/18 anonim ***** válasza:
120+rezsi, kevesebb mint egy éve, 26N, Szeged
2024. febr. 9. 22:01
 17/18 A kérdező kommentje:
Byd majd megtolja a szegedi árakat
2024. febr. 10. 19:51
 18/18 anonim ***** válasza:
82%

#12:

Nekem kicsit kedvezményes a helyzetem.

Ösztöndíjjal tanulok itt kint, a Zhejiang Egyetemen, ami egész Kínában a 4. legjobb, illetve világszinten minden ranglistán a Top50-en belül van.

Kapok pénzbeli ösztöndíjat az egyetemtől, az ottani körzet "önkormányzatától", illetve a Shanghai városi "önkormányzattól" is. Összességében körülbelül 4000 RMB értékben.

Emellett tanítok is egy középiskolában angolt, de csak kevés óraszámos óraadóként, az havi 6000 RMB.

A főállásom pedig rugalmas (így fér csak bele az időmbe minden, ha nem lenne rugalmas akkor nem biztos, hogy elvállaltam volna, de akkor nem is tudnék nagyvárosban élni), a városfejlesztés egy ágával foglalkozom az állam részére, ez havi szinten 19000 RMB.

------------

Én szeretek itt élni, szerintem nagyon jó. Nekem nagyon tetszettek mindig is, már kicsiként filmekben is, a hologrammokkal teli, fém és üveg központú, fehér és kék, esetleg vörös színnel operáló, futurisztikus városok.

Tudom, hogy egy ilyen városkép kicsi eséllyel fog az én életemben kialakulni akárhol, de elég erős volt a késztetés arra, hogy megkockáztassam és ebbe az irányba tanuljak, hogy a városok tervezésével foglalkozhassak.

Bejött.

Mivel ilyesmiben a japánok után a kínaiak a legjobbak - csak kínaiul tanultam hobbiból, japánul nem, illetve Japánba nehezebb kijutni tanulni és munkát vállalni, szemben a Kínában jelen lévő "white privilege" jelenséggel -, így ide jöttem ki, szerintem megérte.

#11 voltam.

2024. febr. 12. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!