Részvény kereskedésnél van.egyéb költség?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok még a részvényekkel való kereskedésben, eddig kisebb összeggel vásároltam majd mikor feljebb ment az ára akkor eladtam. Kiszámoltam ha pl 5000€ értékben venném azt a részvényt amit eddig akkor egy 20 centes emelkedésnél már 128€ lenne a profitom. A kérdésem az hogy így hónap végére + költségem lenne? Vagy így teljesen szabályos, hogy egy nap többször veszem majd adom el?2024. febr. 6. 09:49
1/3 anonim válasza:
Nekem a kötések után is díjat számol fel az Erste, de nem tudom mennyit.
2/3 anonim válasza:
Tranzakció díj és adók. Hogyha több tranzakciód van egy nap, akkor többször fizeted ki egy nap. Magyar brókernél ez kb 7 euró/tranzakció.
3/3 anonim válasza:
Meg nézed mi van a brókered díjjegyzékében leírva. Általában van:
-számla vezetési díj
-számládon lévő összeg után díj
-árfolyam adatokért díj
-megbízás adásánál (vétel, eladás, módosítás) díj
-alkalmazás díja
-kiutalási díj
-stb
Nyilván ez nagyban függ attól, hogy mennyire lehúzós cégnél vagy, mert olyanok mint az erste pl. lehúznak mindenre, de ha az Interactive Brokersnél vagy pl. ott csak a kereskedési jutalék van, ami még kevesebb is mint a Magyar brókereknél.
Amúgy meg ha még azzal se vagy tisztában mibe kerül neked az hogy te tőzsdézel akkor ez esélyes, hogy nem neked való, csak bukni fogsz rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!