Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Részvény kereskedésnél van.egy...

Részvény kereskedésnél van.egyéb költség?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok még a részvényekkel való kereskedésben, eddig kisebb összeggel vásároltam majd mikor feljebb ment az ára akkor eladtam. Kiszámoltam ha pl 5000€ értékben venném azt a részvényt amit eddig akkor egy 20 centes emelkedésnél már 128€ lenne a profitom. A kérdésem az hogy így hónap végére + költségem lenne? Vagy így teljesen szabályos, hogy egy nap többször veszem majd adom el?
2024. febr. 6. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem a kötések után is díjat számol fel az Erste, de nem tudom mennyit.
2024. febr. 6. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tranzakció díj és adók. Hogyha több tranzakciód van egy nap, akkor többször fizeted ki egy nap. Magyar brókernél ez kb 7 euró/tranzakció.
2024. febr. 6. 10:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Meg nézed mi van a brókered díjjegyzékében leírva. Általában van:

-számla vezetési díj

-számládon lévő összeg után díj

-árfolyam adatokért díj

-megbízás adásánál (vétel, eladás, módosítás) díj

-alkalmazás díja

-kiutalási díj

-stb

Nyilván ez nagyban függ attól, hogy mennyire lehúzós cégnél vagy, mert olyanok mint az erste pl. lehúznak mindenre, de ha az Interactive Brokersnél vagy pl. ott csak a kereskedési jutalék van, ami még kevesebb is mint a Magyar brókereknél.

Amúgy meg ha még azzal se vagy tisztában mibe kerül neked az hogy te tőzsdézel akkor ez esélyes, hogy nem neked való, csak bukni fogsz rajta...

2024. febr. 6. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!