Hogyan érdemes neki fogni a lakás vásárlásnak?
Nem szeretnénk luxus dolgokat, egy egyszerű paraszt házat szeretnénk a párommal. Azok amiket néztünk a neten lepukkantak, amit szeretnénk saját formánkra újítgani, mert nem sürget minket az idő.
Viszont ezeknek az ára kb 5-6 millió, nekünk viszont egyenlőre csak 2 milliónk van, de szeretnénk már megvenni, hogy pár hónapon/ éven belül költözhető legyen.
A vőlegényemnek van fix keresete és beugrós vagyok egy szalonba és tanulok még, idén végzek. Utána pedig állatokkal szeretnénk foglalkozni.
Milyen hiteleket érdemes felvenni?
Milyen praktikák vannak? Mikre érdemes figyelni?
23l 27f
Egyik opció a sima piaci alapú lakáshitel, a másik pedig valamilyen állami támogatás ha beígértek pár gyereket. A két opció nem üti egymást.
Első lépésként tervezzétek meg, hogy milyen felújítást szeretnétek, mennyibe kerülne az, hogy a saját formátokra újítsátok fel a házat.
Idén január 1-től elég 10% önerő is egy lakáshitelhez.
Példa: 6 millió forintos házat néztek ki, 600 ezer forintot kifizettek, 5,4 millió forint hitelt vesztek fel, marad 1.4 millió forintotok a felújításra. (ami nem sok)
(A barátod nettó bérének kb. 40%-a lehet a hitel törlesztő.)
5.4 millió forint 10 évre, fix törlesztővel havi 61.000 ft.
Itt tudsz hitelt kalkulálgatni: [link]
Véleményem szerint 5-6 millió forintos házakra rengeteget kell költeni ahhoz, hogy hosszútávon lakható legyen. Most csak az alap dolgokra gondolok, tető, jó és gazdaságos(!) fűtési rendszer.
Ha nincsenek nagy igényeitek akkor én még konténerházon is elgondolkodnék.
Ilyen házakat lehet venni 2 millióért is, az semmivel nem rosszabb, mint az 5 milliós.
Az mondjuk valószínű, hogy ilyen házakra nem fogsz tudni hitelt felvenni, mert fedezetként nem fogják elfogadni, ám személyi kölcsönt tudtok felvenni akár mindketten is. Abból meg lehet finanszírozni egy ilyen vásárlást. Idővel pedig a felújítást részben ti magatok is el tudjátok végezni, másrészt a fizetősebb dolgokra való zsét majd megkeresitek.
Azt meg hagyjátok figyelmen kívül, hogy vannak itt károgók akik szerint ez lehetetlen.
Ők a mama kedvencei, egyébként sznobok, akik 18 évesen kaptak a seggük alá ajándékba egy 40 milliós lakást meg egy húszmillás autót, ami béjemvé, és fogalmuk sincs arról hogy mennyire öröm lehet egy kis vidéki házban, amit te magad újítottál fel önerőből.
a 6 milliós házzal 2 gond van
1, több mint való lakhatatlan és még 10m rá kell költeni
2, a világ végén lévő zsákfaluban van, ami körnékén nincs munka.
Azért nincs több, mint 2 milliónk drága zsebturkászok, mert ahol most lakunk a szuleinél van már egy kisebb farmunk, hízókkal, nyulakkal, és 1 marhával. Nem szép hely, mert nulláról kezdtünk, nincsenek a deszkák fehérre festve stb. De minden állatunknak meg van a területe, boldofok és nem depisek. Viszont szeretnénk külön menni, sajátot, nagy földdel. Szóval nem baj, ha kint van a világ végén (sőt az lenne a legjobb emberek nélkül), mert ott tudunk szántót venni.
Őstermelő vagyok, nem soká az aranykalászos vizsgát is elvégzem.
A negatívoknak, hogy bicikli tárolót sem kapok... Tényleg vannak tanyasi paraszt hazak amikben még tart a gerenda, van amiket újítani is kezdték, hogy eladható legyen.
Nekem nem kell vezetékes víz, tökéletes a fúrt kút. Áram pedig már mindenhol van. A fűtést sok felé képpen ki lehet vitelezni, nem kell egyből kombi kazán, a kályha is fűt. Én is az mellett nőttemfel és ember lett belőlem.
(egyébként a home Office-t nem tartom munkának, nincs net-nincs munka. Ha valakit továbbra is nagyon érdekel, nem vagyok műveletlen könyvelőnek tanultam 4 évig, 2 év lett volna, hogy végezzek, de otthagytam, felesleges hülyeség, ráadásul nincs türelmem az emberekhez, vannak normálisak és azok is vannak akik idióták)
Nem félek a kemény fizikai munkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!