Üdv Mindenkinek! Első kérdésem!🙂 Mit tehetek ha az aláírós leveleket szándékosan! lenyulja a postás, aláírja" helyettem? És ebből nagy károm származott!
Nálunk már jó ideje nincs aláírás. A postás pötyögi be a szerkezetébe a nevet és a személyi igazolvány számot. A postánál nem tettél panaszt a postás ellen?
Amit tehetsz ilyenkor szerintem: kézbesítési vélelem megdöntése.
#3 A postaládába dobásról viszont azt hiszem, rögzíteniük kell a fotót. Bizonyítékként, hogy tényleg bedobták... A postás pedig aláírhatja "POSTA" néven, amíg tart ez a retek vészhelyzeti jogrend a COVID óta.
Most már azt hiszem a csúti csüngőhasú is mondott olyasmit, hogy hamarosan vissza lehet állni a normál jogrendre.
Nem kell fotó róla, viszont valóban bedobhatja a postaládába úgy, hogy a visszaigazoláson az szerepel "POSTA".
Ez jelenti azt, hogy nem adta oda közvetlenül a címzettnek, vagy meghatalmazottjának, vagy valakinek, aki lakcímmel oda van bejelentkezve.
Ha a fentiek közül adja oda valakinek, akkor nyilván lennie kell a visszigazoláson egy névnek, valamint annak, hogy az illető a címzettel milyen kapcsolatban áll (szülő, testvér, gyermek, élettárs stb.).
A gond akkor van, ha nincs átvevő, a postás pedig - állítólag - bedobta a levelet, ami semmivel sem bizonyítható. Sem az, hogy megtörtént, sem az, hogy azt a levelet dobta be, amit kellett volna.
Ha a szóban forgó levél valamiért nagyon fontos (joghatást vált ki), akkor nem mindegy, hogy mi történt vele, és ilyenkor marad a kézbesítési vélelem megdöntése, nehogy kár, vagy hátrány érje a levél címzettjét emiatt.
Sok postás tisztában sincs vele, hogy mekkora felelősségük van a kézbesítés során.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyából mindenki érti a kérdést, de senki nem tudja a választ arra, hogy mit tehetek? Amúgy jogilag nem vélelem, hanem a jog szerint fikció! Jogilag fikció! Hogyan bizonyítsam és kinek! Le egyszerűsítem a dolgot! Ha Pl. Meg.....nám a postás feleségét, (elnézést mindenkitől csak szemléltető példa volt az érthetőség kedvéért) és rájön, akkor Ő azt tehet velem amit akar!??? Elmenti a szig. számomat és mindenre ráírja! és azt, hogy hogy "Posta"! innentől kezdve minden jogi ügy ketyeg és tovább lép a következő szintre! Aminek a vége VÉGREHAJTÁS! első esetben tévedésnek hittem, most cirka 1 millió az összes ilyen' követelés! A azért "ami max. 50 ezer is lehetett volna! És még nem tudom hol a vége.......! Valami Jó ötlet? Akár mindenki okulására is!!
Köszönöm! Gábor
Nem fikcio az. Nem igazan van erzeked ehhez, nem lennel jo jogasz.
Jol irtak, kezbesitesti velelem, amit meg kell donteni, azaz be kell bizonyitani, hogy a velelem nem volt jogilag megalapozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!