Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy nincs táppénz...

Lehetséges hogy nincs táppénz egy munkahelyen?

Figyelt kérdés

Olyan céghez kerültem ahol most kezd tudatosul i bennünk új dolgozok a hogy itt nincs táppénz... Először csak azt hittük hogy olyan alkalmazottaknak nincs táppénz akiről tudja a főnök hogy link alak és csak lóg... De most jövünk rá hogy senkinek sincs... Hiába van az ember otthon betegen,szedi a gyógyszereket és orvoshoz jár és táppénzes papírt is visz ha visszamegy dolgozni... De a vezető kijelentette hogy itt nincs táppénz... Hiába hozunk táppénzes papírt... Nem érdekli... Kidobja és kiirja az otthon töltött időnket a szabadságunkbol...

Ilyen lehetséges?

Szerintem nem!

Kihez fordulhat k segítsegért?

Ha névvel jelentjük be akkor biztosan kifugja aki bejelentő...

Nem nagy cég.

KB 34 alkalmazott van, de van termelés rendesen.

2024. jan. 16. 20:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
8%
cool story bro
2024. jan. 17. 09:52
 12/22 anonim ***** válasza:
Arra gondoltál, h esetleg azért nincs táppénz mert nem vagytok bejelentve?
2024. jan. 17. 11:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Törvényben van szabályozva, hogy mennyi táppénz jár, nincsen olyan, hogy valamilyen cégnél nincsen táppénz. Ha nem fizet táppénzt, akkor a főnök törvényszegő, és komoly büntetést kaphat a nyakába, ha valaki feljelenti.
2024. jan. 17. 15:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Be vagyunk jelentve ez biztos, vannak akik munkaügyi által vannak itt vannak akik már nagyon régóta dolgoznak neki, de ebben biztos vagyok hogy be vagyunk jelentve. Én vagyok kb az egyetlen aki nem csak a többi kollegának panaszkodna hanem tenne is az ügy érdekében, bejelenteném, feljelenteném csak nem tudom se bizonyítani hogy nincs táppénz, hogy tudom bizonyítani ????? én még nem is próbáltam táppénzre menni mióta itt vagyok nem voltam azóta beteg, csak rossz bele gondolni ha esetleg lebetegszem és egy két hetet otthon kellene lennem akkor elfogyna a szabadságom, ez nem fer. És sajna azért bólogat itt mindenki mert olyan fizetést kapunk hogy máshol ennyit nem kapnánk. A 34 emberből kb 8-10 régi barátja a főnöknek, a többség meg normál alkalmazott, a régi barátjaival is ugyan igy bánik táppénz ügyben csak nekik nem szól ha ki mennek munkaidőbe cigizni vagy ha nem hordják a munkaruhát. Nekünk még akkor is zól ha kimegyünk pisilni. Ha valaki eltudja magyarazni nekem pontosan hogy hova kell mennyek és hogy bizonyítsam hogy nincs táppénz ugy hogy én még nem is akartam táppénzre menni és bejelentem feljelentem.
2024. jan. 23. 23:12
 15/22 anonim ***** válasza:

Mar leirtam..ertetlen vagy?

Ha elmesz dokihoz akkor az orvos dont arrol hogy kiir e tappenzre vagy sem. Ha kiir akkor a betegseg vegen megkapod a papirt. Azt leadod a fonoknek. O nem biralhatja felul. Ha van tappenzes papirod x idoszakra aztan a fonok ezt figyelmen kivul hagyva inkabb szabadsagot ad, akkor ezt konnyen lehet bizonyitani. Te a vizsgalodaskor bejelented hogy ekkor voltal tappenzen, leadtad a papirt. Ok azt konnyen ellenorzik hogy orvos altal voltal tappenzen es azt is hogy erre az idoszakra nem tappenzt(betegszabadsagot) kaptal hanem szabadsagot. Kesz. Nyert ugy. Hatalmas buntetes.

Foleg ha aztan az osszes alkalmazottat ellenorzik es masnal is ez lesz a helyzet.

2024. jan. 24. 00:29
 16/22 anonim ***** válasza:

Egyebkent a kormanyablakba menj ott van munkaugyi reszleg. Ha ott bejelented akkor vizsgalodni fognak.

De csak akkor erdemes ha valoban van olyan eset ahol az orvos altal kiirt tappenzen volt barki amit aztan szabadsagra valtoztatott a munkaltato.

Mert amugy ha beteg vagy akkor te donthetsz ugy hogy inkabb szabadsagot kersz es nem mesz dokihoz mondjuk egy nathaval.

Ez csak akkor torvenytelen ha a doki kiir tappenzre amit aztan a munkaltato szabadsagkent szamol el es a tappenzes papirt nem tovabbitja az oephez.

2024. jan. 24. 00:31
 17/22 anonim ***** válasza:

"azért bólogat itt mindenki mert olyan fizetést kapunk hogy máshol ennyit nem kapnánk"

Csak kíváncsiságból, mennyi az a hú de jó fizetés? Nettó 300 ezer? Mert az ilyen trágya cégek gané fizetést is szoktak adni, csak elhitetik a dolgozókkal, hogy máshol nem kapnának ennyit.

Nem neked kell bizonyítgatni. Ha bejelented őket és jönnek vizsgálódni, elég egy alkalmazott is, akinek táppénz helyett szabit számoltak és már megy is a büntetés a főnöknek.

2024. jan. 24. 08:04
 18/22 A kérdező kommentje:
Nettó 320ezer forintot kapnak a kezdők, ez a 320ezer a legkevesebb van aki 405 ezret van aki 490ezret és így tovább és így tovább van aki közel 1 milliót kap. Ezek nettó összegek, minél régebb óta van ennél az embernél annál többet kapsz...
2024. jan. 30. 17:49
 19/22 anonim ***** válasza:
Tehát rabszolgakörülmények egy adócsaló cégnél, ahol épp csak az országos átlag körül fizetnek, amit valószínűleg egy multi teljesen legálisan megadna, de ti inkább güriztek ennek a csalónak. Gratulálok!
2024. jan. 30. 18:49
 20/22 A kérdező kommentje:

"Egyebkent a kormanyablakba menj ott van munkaugyi reszleg. Ha ott bejelented akkor vizsgalodni fognak."

Bementem... kiröhögtek, nem foglalkoznak ilyennel... kössz a szar tipped nagyokos! van még hasonló jó ötleted ?

2024. jan. 31. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!