Lehetséges hogy nincs táppénz egy munkahelyen?
Olyan céghez kerültem ahol most kezd tudatosul i bennünk új dolgozok a hogy itt nincs táppénz... Először csak azt hittük hogy olyan alkalmazottaknak nincs táppénz akiről tudja a főnök hogy link alak és csak lóg... De most jövünk rá hogy senkinek sincs... Hiába van az ember otthon betegen,szedi a gyógyszereket és orvoshoz jár és táppénzes papírt is visz ha visszamegy dolgozni... De a vezető kijelentette hogy itt nincs táppénz... Hiába hozunk táppénzes papírt... Nem érdekli... Kidobja és kiirja az otthon töltött időnket a szabadságunkbol...
Ilyen lehetséges?
Szerintem nem!
Kihez fordulhat k segítsegért?
Ha névvel jelentjük be akkor biztosan kifugja aki bejelentő...
Nem nagy cég.
KB 34 alkalmazott van, de van termelés rendesen.
Mar leirtam..ertetlen vagy?
Ha elmesz dokihoz akkor az orvos dont arrol hogy kiir e tappenzre vagy sem. Ha kiir akkor a betegseg vegen megkapod a papirt. Azt leadod a fonoknek. O nem biralhatja felul. Ha van tappenzes papirod x idoszakra aztan a fonok ezt figyelmen kivul hagyva inkabb szabadsagot ad, akkor ezt konnyen lehet bizonyitani. Te a vizsgalodaskor bejelented hogy ekkor voltal tappenzen, leadtad a papirt. Ok azt konnyen ellenorzik hogy orvos altal voltal tappenzen es azt is hogy erre az idoszakra nem tappenzt(betegszabadsagot) kaptal hanem szabadsagot. Kesz. Nyert ugy. Hatalmas buntetes.
Foleg ha aztan az osszes alkalmazottat ellenorzik es masnal is ez lesz a helyzet.
Egyebkent a kormanyablakba menj ott van munkaugyi reszleg. Ha ott bejelented akkor vizsgalodni fognak.
De csak akkor erdemes ha valoban van olyan eset ahol az orvos altal kiirt tappenzen volt barki amit aztan szabadsagra valtoztatott a munkaltato.
Mert amugy ha beteg vagy akkor te donthetsz ugy hogy inkabb szabadsagot kersz es nem mesz dokihoz mondjuk egy nathaval.
Ez csak akkor torvenytelen ha a doki kiir tappenzre amit aztan a munkaltato szabadsagkent szamol el es a tappenzes papirt nem tovabbitja az oephez.
"azért bólogat itt mindenki mert olyan fizetést kapunk hogy máshol ennyit nem kapnánk"
Csak kíváncsiságból, mennyi az a hú de jó fizetés? Nettó 300 ezer? Mert az ilyen trágya cégek gané fizetést is szoktak adni, csak elhitetik a dolgozókkal, hogy máshol nem kapnának ennyit.
Nem neked kell bizonyítgatni. Ha bejelented őket és jönnek vizsgálódni, elég egy alkalmazott is, akinek táppénz helyett szabit számoltak és már megy is a büntetés a főnöknek.
"Egyebkent a kormanyablakba menj ott van munkaugyi reszleg. Ha ott bejelented akkor vizsgalodni fognak."
Bementem... kiröhögtek, nem foglalkoznak ilyennel... kössz a szar tipped nagyokos! van még hasonló jó ötleted ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!