Egy munkahelyen ami bejelentett mi az hogy nincs táppénz meg fizetett szabadnapok?
Törvényesen ilyen nincs.
De az életben nem kevés helyen sajnos mégis meg meri tenni a munkáltató. Ezeket és a hasonlókat kellene felnyomni a Munkaügyi Felügyelőségen, hátha helyreállna a rend az országban ilyen szempontból már végre, és nem élhetne vissza helyzeti fölényével sok szemét foglalkoztató.
ma 08:43
Igazad van. fel kéne jelenteni őket. De mindenki tudja hogy senki nem fogja feljelenteni. Hogy miért?? Erre az egyik haverom adta meg a választ aki szintén ilyen helyen dolgozik. Ő mondta,hogy amint panaszkodna a főnökének,másnap már nem kéne dolgoznia. Ha elmenne a munkaügyi bíróságra akkor sem érne semmit,mert az ő szava lenne a főnök és az összes kollégája szava ellen. Egyik kollégája sem fog mellé állni,elmondani az igazságot,mert a legtöbbjük családos ember, gyerekekkel és örül hogy legalább minden hónapban rendesen kifizetik a bérét. Nem akarja senki elveszíteni az állást. Olyan meg soha nem fog megtörténni hogy minden kolléga felálljon,ott hagyja a melót,és elmenjen pereskedni..Addig miből él??? Onnantól kezdve még állást sem fog találni,mert egyik cég sem fogja alkalmazni..(hülye lesz felvenni,ha nem képes alkalmazkodni a főnök kénye-kedvének)
Mint írtam: Senki sem pótolhatatlan, és bárkit be lehet tanítani bármire..(na jó itt nem a komoly állásokra gondolok mint orvos vagy mérnök) De eladónak,összeszerelőnek, raktári melóba bárkit be lehet tanítani..
Ilyen nincs, akkor nem jelentett be.
Pereskedni nem érdemes, de egy feljelentést én azért csinálnék. Szeretik ezt a hatóságok, ha emiatt nem is büntetik meg, kimennek ellenőrizni, és úgyis találnak valamit. Most úgyis pénzbehajtás folyik.
Apu vállalkozó, és mindig belefut ilyenbe. Pl. volt nála egy ember, 1 hónapig dolgozott, majd kijelentette, hogy elmegy 2 hét szabira. Nem akarta elengedni, mert, hogy sok a munka, van valami szabály, hogy mennyivel előbb be kell jelenteni a szabiigényt. Az embert nem érdekelte, elment szabira. (Hiányszakma, megtetette, hogy ellentmond) Majd 2 hét múlva megjelent, hogy akkor ő már nem jönne tovább dolgozni, kéri a fizetését. A 2 hét szabit apu nem fizette ki, mivel 1 hónap munka után nem jár neki ennyi. A pasi kikelt magából, nagy ordítozás volt, majd feljelentette. Kijöttek ellenőrizni, megbírságolták, mert nincs kijelölt dohányzóhely, meg mit tudom én még, hogy mik miatt. Természetesen a felvetett dologban nem az embernek lett igaza, de azért a munkaadó ilyenkor mindig szív. Én nem vagyok annak a híve, hogy mindenkit jelentgessünk fel, de ha velem szemét lenne a munkaadó, ne várjon semmi jót.
Tulajdonképpen mind a két utolsó válaszolóval teljesen egyetértek.
Mi dolgozók azt gondolnánk, hogy csak a munkáltatók tudnak tisztességtelenek, és szemetek lenni. Bizony sok dolgozó van, aki nem éppen egyenes úton jár, sokszor még akkor sem, amikor a foglalkoztatója minimum annyit megérdemelne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!