Ha lenne 6 MFt félretett pénzed és 24 éves lennél mihez kezdenél vele?
Aki itthon nem tud sikeres lenni, az külföldön sem lesz az.
Aki külföldön sikeressé tud válni, az itthon is képes rá.
Hosszú távon differenciált portfoliót kell kialakítani befektetések szempontjából.
Kezdésnek alacsony kockázatú pénzügyi termékeket célszerű venni, kb addig, ameddig összeszedsz 13-15M forintot. Erre a célra tökéletes az állampapír.
Én személy szerint jelenleg a 3 éves Fix állampapírt ajánlom 7% kamattal, mivel a legtöbb előrejelzés szerint 1-2-3 év múlva kb 3-4% lesz az infláció, és alacsony kockázattal nettó 3-4% infláció feletti hozam véleményem szerint teljesen korrekt.
Ha majd 13-15 millió fölötti megtakarításod lesz, szerintem akkor érdemes magasabb kockázatú befektetésekbe belefogni.
@37
Ezt az edukáltabbak épp fordítva csinálják.
Előbb vagyont építenek vállalkozásból, forexből és részvénykereskedésből, s amikor már van 1 milliárdos tőke a tarsolyban, akkor vesznek csak állampapírt és más, hasonló, nulla hozamú egyebet..
6 millió forint az szűkösen elég egy kis lakás felújításra.
Nem tudom,hogy melyik kerületben vagy városban élsz,de...
De ahol én élek ott a város szokott önkormányzati lakásokat meghirdetni felújításra.
Felújításos bérlakásnak hívják.
Lényegében az önkormányzati lakást a saját pénzedből felújítod és cserébe nagyon olcsón tudod bérelni az önkormányzattól a lakást
(20-30.000 forintért)
És,ha mindig időben fizetted a számlákat,nem éled le normálisan viselkedsz akkor lényegében addig bérled piaci ár alatt a lakást ameddig csak akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!