Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor fognak a vállalatok...

Mikor fognak a vállalatok végre visszatérni ahhoz, amit a karácsony jelent?

Figyelt kérdés
Sajnos az USA nagyon megfertőzte a világot ilyen tekintetben. Karácsonykor már csak azon van a hangsúly, hogy minél nagyobb, drágább ajándékot vegyünk, szerintem sokan azt sem tudják, hogy az Úr Jézus megszületését ünnepli a világ. Karácsony közeledtével mjndig jönnek a kamureklámok a szeretetről meg mindenről, de az ünnep valódi jelentése feledésbe merül. Nem tudom van e mód változásra. Évről évre szóba kerül az éjféli misén, de a cégeknek ilyenkor csak az számít, hogy minél nagyobb profitot termeljenek.

2023. dec. 19. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem pl. sosem az ajándékokról szólt a Karácsony. Sokkal inkább a nyugalomról, a családdal töltött időről, a finom illatokról, ételekről és a szép fényekről. Nagy vallásos sosem voltam.
2023. dec. 20. 11:38
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Azt amúgy elfelejti sok előttem szóló, ha nem lett volna a vallás, nem lenne ez az ünnep sem, meg az ő "pihikéjük". Ezt azért fontos észben tartani, hogy az, hogy ebből ez a kereskedelmi őrület+pihenőidő szak kialkult, annak mi az alapja.

Egyébként igen, ennyi erővel barmire raszervezhetnének a cégek ilyen vásárlási őrületet, pl. egy augusztus 20-ra, vagy március 15-re is. Ami azért fura, mert ezek az ünnepek nem erről szólnak...

2023. dec. 20. 12:13
 13/16 A kérdező kommentje:

12) én is így látom. Egyébként én sem járok heti szinten templomba, bár meg vagyok keresztelve meg elsőáldozó is voltal gyerekként. Nekem valahogy talán emiatt is egy sokkal szentebb dolog az egész. Ezért is fura, hogy ilyenkor ennyire a bevásárlasról, a teljes megőrülésről szól az ünnep. Ilyenkor az ember elcsendesedik, megünnepli ezt a napot.

Utolsó: igen ez így van. Egyébként érdekes, mert elvileg a húsvét maga nagyobb ünnep a keresztényeknek, még sincs körülötte akkora felhajtás. Míg a karácsony körül eléggé. Gondoljunk csak arra, hogy sok bolt, már decemberben kirakja a karácsonyi termékeit, illetve vannak egész évben működő karácsonyi boltok.

2023. dec. 20. 13:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Szeptembert akartam írni.*
2023. dec. 20. 13:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#12 A Karácsony az ókori Római Szaturnália ünnepében gyökerezik, tehát ha nem lett volna a kereszténység, akkor jó eséllyel a Szaturnália maradt volna fenn. Ez egy pogány ünnep volt a téli napforduló közelében, amikor is az őszi vetések után megpihentek, megajándékozták egymást illetve nagyokat ettek-ittak-dugtak. Ebből a hármasból a kereszténység kivette az utolsót és így lett a Karácsony.

Egyébként meg van más ünnep is, ami köré legalább ekkora cécót csap a kereskedelem, ez pedig a Valentin nap, ami ugye egy kivégzett pap "ünnepe". Na, az a felhajtás engem sokkal inkább zavar, mint a Karácsonyi.

2023. dec. 20. 15:03
 16/16 anonim válasza:
69%

Békesség neked is, kérdező!

A fenti 15-ös hozzászóló igazul jelentette ki, legyen ezért is hála és dicsőség a Szent Léleké mindörökké, hogy vannak még, akik lélek által szemlélnek, nem testből ítélkeznek. És azoké is, akiknek nincsen vallása. Mert Isten nem vallás, és sosem volt. A kereszténységet emberek (mint ahogyan minden más ünnepet is) alapították Pál hathatós közreműködésével Krisztus tőlünk való testi eltávozása után nem sokkal. Ez egy zárt, dogmatikus, babonás és egypólusú rendszer,emberi szabályrendszerrel, vallási nézetekkel. Ezt nem Isten sugalmazta, nem az Ő akarata okán lett kialakítva, hanem az emberi vágyak, érdekek okán.

Vannak azok, akik nem vallásosak, de tartják ezt az ünnepet, míg vannak a keresztények, akik rendszeresen megtartják. Mindkét esetben tékozolnak még az emberek, akik így cselekszenek, de könnyedebb a másikra mutatni és megfeddni érte. Ugyan úgy hamisságban leledzik mindkét fél, mivel Isten sem nem vallás, sem nem ünnep. Azt mondja az Úr, hogy gyűlöli a mi ünnepeinket! Le van írva, ha valaki folyton csak a Bibliából vágyik bizonyításra. Sőt! A decemberi pogány ünnep ellen figyelmeztet is az Írás! De a legtöbbek nem lélekből látnak még, hanem testből, ezért nem értik, élik meg lélekből az adott passzus tartalmát. Mert az Igazság ne embernél van, hanem Istennél, és Ő adja, akinek akarja, aki Tőle kéri azt személyesen!, gyermeki lélekkel. De a legtöbben nem Tőle kérik, hanem másoktól, meg olvasgatnak mindenfajta információt és tudást, ami óriási káoszt okoz a lélekben. Érdemes elolvasni a Jeremiás 10:2-4-es részt. Egyértelmű!

Ez az ünnep is egy pogány hagyományon alapul, a római Szaturnália, azaz téli napforduló rítusán. Egy okkult, profán szeánsz, és ezt ünnepli a világ nagy része! Ez egy hedonista, istentelen, gyarló és gyilkos kultuszból ered. Utána lehet nézni, mi is volt ez az ünnepnap pontosan és mit is ünnepeltek akkor. A halloween-nel, a Húsvéttal, a Mikulással egyetemben ezek mind pogány gyökerű ünnepek. Ezek sosem a szeretetről, a melegségről, a családról, az összetartozásról szóltak. Krisztus idejébe egyiket sem tartották, hiába, hogy az Írásokban ez meg az van írva. Az akkori Húsvét teljesen más volt. Számos ilyen világi szegmens honosodott meg a kereszténységben, mint a kereszt, a háromság és még lehetne sorolni. Krisztus - és nem az a J betűs Megváltó, akiről szól az Írás, mert olyan nevű személy sosem járt köztünk - nem egy rideg és hideg téli napon született, hanem vagy tavasszal vagy nyáron. Ez a dátum direkt lett ekkorra kitűzve. Az igaz Megváltó sosem ekkor látta meg a napvilágot testben.

Magam hálákat adok Nekik ezért is, hogy kihoztak a babonából, a Babilonból, és már évek óta nem tartom ezt a pogány rítust sem. Becsapás, mert ha valaki ezt valóban a vallástól távol, családdal tartja szűk körben, akkor sem helyes, mert ez az ünnep maga pogány. És hiába, hogy valaki Krisztus előtt tiszteleg vele, ő sosem született ekkor. Tehát akkor kihez imádkozunk ekkor? Kit magasztalunk?

A cégek számára ez egy óriási profittermelési lehetőség, amit rendre és kíméletlenül ki is használnak minden évben, és ezt annyian nem látják át, hogy aki ezt ünnepli, azok ugyan így ki vannak használva valamilyen szinten. Persze főleg eben az időszakban erős a médiából, a reklámokból áradó idilli hangulat, de ez az ünnep sosem a szeretetről szólt. Az emberiség talán legképmutatóbb három napja. A temetőbe járáshoz hasonlóan itt is felvesznek az emberek egy álarcot, és igyekeznek a lehető legempatikusabb és gondoskodóbb arcukat mutatni, ami nem igaz! Ajándékokra költünk, pénzt verünk el, megélni alig tudunk, és inkább szűkölködünk, de képmutatóan feleljünk meg a világi elvárásoknak. Televásároljuk a kocsit, de alig élünk meg január elejéig. Nézze meg mindenki, milyen sorok állnak ilyenkor a bevásárlóközpontoknál, mennyit herdálnak el családok! Hogy a szülők miket vesznek a gyerekeknek! És hiszik, hogy ez okoz szeretetet, a pénzen vett érték! A Szent Lélek fájdalma mekkora lehet, amikor ezt látja, istenem irgalmazz!

Azt írj a Biblia, hogy ne vegyünk ajándékot, mert az ajándék elvakítja a bölcs szemét, és elferdíti az igaz beszédét! Le van írva! Mégis mit tesz az ember szüntelen ilyenkor is? Ajándékot vásárol a kisgyermeknek, díszíti a fát, összeeszik és iszik minden egészségtelent, fogyaszt mértéktelenül, és dorbézol, és hiszi, hogy ő a szeretet ünnepét üli. Ez a Babilon! Ennél nagyobb képmutatás nem nagyon van a világon. Három napig, aztán utána van további 362 nap, és minden megy a szokásos, tékozló ritmusban. Az is meg van írva, utána lehet olvasni, hogy jajj annak, aki egész nap részegítő ital után fut, este dorbézol és bort iszik! De óv többször is a szesztől, a kicsapongástól. Oda van írva, ere mit tesznek a legtöbben, akik állítólag hívők és Istent szeretők? Pontosan az ellenkezőjét.

Ez egy üzlet, és ennek sosem lesz vége. Mindig a haszon és a profit, ami számít. Ez nem Istenről, a szeretetről, a lélekről szól, ez az anyagról, a pénzről, a képmutatásról, az önzésről. Tartják annyian, mert nehogy megszólja valaki a másikat, hogy ő nem azt teszi, mint amit a többiek. Ezért ez a fél-elem ünnepe is. Ilyenkor lehet az online médiában is kirakni a süteményes képeket meg az idilli családi fotókat, tetszikekért cserébe. Az mindegy, hogy valójában a házastársak élete sok esetben mélyponton, de mutassuk a harmóniát! És ilyenkor főleg a gyermekeket sajnálom, mert a szülők zöme nem látja, mit cselekszik. A kisgyerek meg élvezi, persze, magam is élveztem, mert a testnek megnyerő és idilli. Ajándékozgatunk, de hogy mit is adunk, abba nem gondolunk bele. Aztán megnyíltak a szemeim, és kijöttem a babonából a Léleknek hála!

Legyen meg a hitünk szerint! Imádkozni tudok érte, hogy egyre többen meglátják ezen dolgokat, és kifutnak belőle, amíg még tehetik!

A Szent Lélek akarata legyen meg!

Üdv.

2023. dec. 21. 15:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!