Mikor fognak a vállalatok végre visszatérni ahhoz, amit a karácsony jelent?
"az Úr Jézus megszületését ünnepli a világ."
A világ nagyobb része nem. Van mód változásra, de az nem abban az irányban fog történni, amiben szeretnéd.
Szerintem is, mindig kettőn áll a vásár. Ha a vevők visszavennének, vagy mást várnának el, a cégek kénytelenek lennének alkalmazkodni.
pl.vallásos iszlám országokban ebben az időszakban nem termelnek profitot az ottani cégek, mert az emberek nem érintettek és nem foglalkoznak ezzel. Hiába akarna egy cég ott karácsonyfát eladni, nem lenne rá vevő. Elvileg Kínában sem, mert őket sem érinti a buddhizmus miatt (bár azt hallani elég sok nyugati szokást átvesznek). Szóval minden az emberek reakcióin múlik, hogy érdekli őket adott téma, érintettek - e egyáltalán, mennyira hagyják befolyásolni magukat a cégek által, mennyire ragaszkodnak a kultúrájukhoz, hagyomanyaikhoz.
Nem értem, hogy a klasszikus karácsonyodhoz mi köze a cégeknek. Mármint te ettől még ünnepelheted a karácsonyt, ahogy tetszik, ebben nem akadályoz semmi. Más nem fogja, mert számukra nem erről szól.
Miért baj neked, hogy valaki ekkor is dolgozik (céget működtet stb)
Vagy milyen változást várnál? Ne vegyen más se ajándékot? Na de hogy? Mármint mi köze ennek a cégekhez? Én olyan ajándékokat adok, amit vagy magam készítek, vagy még tudom venni az év bármely napján több helyen is. Nem értem mi a gond. Ráadásul a karácsony-időszakban van a szűk családom 4 tagja közül 4-nek szülinapja is.
Én nem vagyok vallásos, úgyhogy nekem pl. sosem szólt Jézus születésének ünnepléséről a karácsony. Mindig egy családi ünnepnek éltem meg, a gyerekeim számára is ezt jelenti, nem viszünk bele vallást.
Üzleti szempontból tuti nem lesz változás, senki sem hülye, hogy a profitot aláássa.
Nem vagyok vallásos. A keresztény maszlagot nem veszem be. Nálunk a december vége a pihenésről szól ezért wellnessezünk.
Teljesen hidegen hagy a Betlehem.
A cégeknek egy céljuk van a PROFIT. Szerintem ezzel nincs baj. Ha cégtulajdonos lennél akkor neked is a profit lenne az első.
Alapíts te is egy évi több milliárd forintos forgalmú céget és csináld meg ott a karácsonyt úgy ahogy szeretnéd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!