Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jelenleg Megéri Bitcoin a...

Jelenleg Megéri Bitcoin a fektetni?

Figyelt kérdés
Illetve, ha nem ismerem annyira ezt a témát, hol tudok a legjobban utánna nézni, ahol megtanulhatom a használatát?
2023. dec. 18. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Potenciálisan a jelen/jövő egyik jó befektetése, de óvatosan, és nem a teljes vagyont érdemes ebbe tenni.

Diverzifikációra használható, potenciálisan 10X ennyit is érhet pár év múlva, de nincs rá garancia. A digitális pénz egy teljesen új terület.

2023. dec. 18. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
28%

Jelenleg elég magas az árfolyama.

Úgyhogy jelenleg nem, figyelni kell az árfolyamot, érdemes 20 euró alatt befektetni és 40 felett kivenni

2023. dec. 18. 12:09
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
20ezer és 40ezer*
2023. dec. 18. 12:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is megerte
2023. dec. 18. 19:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Megvha olyan a lelked ami jól bírja is.

Én még 2013 körül vettem BTC-t. Azt sem tudtam kb mi az. Egy konkrét munkához kellett. Kb 2 BTC-t vettem kb 50e Ft-ért. De megmaradt végül. Aztán nem is foglalkoztam vele.

Aztán 2017 körül egy BTC-ző emberrel futottam össze, és azon örült hogy 1000 USD a BTC. Akkor jutott eszembe a sajátom es elkezdtem figyelni. És elindult mint a rakéta... Jaj de élveztem mikor volt olyan nap hogy a "befektetésem" értéke fél millió forintot emelkedett egy nap. Emlékszem év végen azzal a gondolottal játszottam, hogy akkor egy 1 kg-os aranytőmbre cserélhetném.

Aztán 2018-ban megongott az árfolyam, sőt zuhanásban ment át. Olyan idegbeteg és stresszes lettem, hogy semmire nem tudtam koncentrálni. Táncóra közben is 5 percenként az árfolyamot neztem.

Szarabb volt összesegében a "bukáson" izgulni mint a nyereségnek örülni. Én nagyon szarul viseltem az értékcsökkenést. Pedig nem is olyan pénzt "vesztettem", amit munkaval kerestem. Mármint az eredetileg beletett rész fölöttire éretm.

Tarthattam volna, de az kbaszzott nagy streesz miatt 2019-ben legyiloltam. Kb 4,7 M Ft-ot kaptam a 2013-ban 50e Ft-os pakkért.

De 2021 körül megint az idegbaj és a depi kerülgetett. Pedig nem is volt szinte semmi kriptóm már... Naná hogy azért, mert azt számolgattam akkor már egy full belvárosi lakás ára (kb 50-60M) lenne ha tartottam volna.

És manapság is ha látom a felfelé menetelést, rossz erzés fog el. Ha majd 100e USD lesz, megint tiszta depi leszek.

Nem vagyok pedig se egy nagyon anyagias vagy depire hajlamos. De mégis megviselt. Még akkor is amikor már nem volt. Őszinte leszek, inkább kerültem volna el az egészet, mondom ezt a majdnem 5 milliós "talált" pénz ellenére is.

Szóval csak óvatosan, a lelki oldala néha nehezebb és hosszabb távú kihatással bírhat. Ezért írtam le a történetem...

Magamsem hittem volna el, hogy az ember még a "virtuális" (tehát valójában sosem bekövetkezett "veszteséget") is ilyen szarul viseli.

2023. dec. 23. 09:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Hullámzik az árfolyam, ezért attól függ, mikor fektetsz be és mikor veszed ki belőle a pénzt. Mert örökké nyilván nem akarod bent tartani, hanem azért fektetnél be, hogy valamikor élvezd, ha lesz rajta nyereséged. Ha marad az eddigi hosszú távú trend, akkor jól járhatsz.

Most két dolog van. Hónapokon belül lesz az újabb felezés. Most pedig lázban égnek, mert engedélyezték a Bitcoin ETF-eket, de mintha ezt már megtették volna 6-7 éve.

Ezek közül szerintem csak a felezésnek tud lenni igazi árfolyam növelő hatása. Esetleg még ha Musk megint beszáll pár milliárd dollárral és ezt kiteszi az X(exTwitter)-re.

2024. jan. 11. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!