Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ,hogy ne fogjam...

Mit tegyek ,hogy ne fogjam fel tragikusan minden hónapban azt, hogy váratlan kiadasom van?

Figyelt kérdés

Volt spórolt pénzem, abból vettem egy nagy dolgot, azután kaptam a dupla fizetést és egy váratlan kiadás elvette, amiből tudtam volna félre tenni meg ki is kellett volna fizetni valamit. Így a fizetésből kellett. Most, hogy egy tervezett januári kiadásra valamennyit tudtam volna félre tenni mégis, jött mégegy váratlan, kisebb kiadás. Így a következő fizetésből kell finanszíroznom az egészet és megint hónap közepétől kuporgatás lesz. Ha jön mégegy váratlan dolog , azt már nem tudom fizetni , vagy tartozást csinálok.

Mit tegyek ,hogy ne idegesítsen a dolog,hogy 2 hétig havonta mindig a pénzen szenvedek? Így is, amit holnap ki kell fizetnem , arra se fog telni és ott kell csöveskednem, hogy elvileg pénteken karácsony előtt kapok fizetést, abból hadd fizessem ki vagy csak egy részét tudom és a többit később.

Ha tudom, akkor nem vásárolok nagy dolgot és akkor is idegesit a váratlan kiadás, de nem nyomorgok ennyit.

2023. dec. 17. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Mit tégy? Keress több pénzt.
2023. dec. 17. 15:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Jól keresek, ezek ellenére túl nagy összegű kiadások vannak pluszban.
2023. dec. 17. 15:02
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Nem keresel jol. Ha jol keresnel, nem kene sem kuporgatnod, sem az utolso fillereidet elkolteni a 'nagy dologra' ugy hogy nem marad semmid.
2023. dec. 17. 15:35
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Milyen váratlan kiadásaid vannak? Váratlan kiadáson felül, mire megy el az a sok pénz? (hiszen írtad, jól keresel).

Két megoldást látok. Legközelebb tervezz előre, avagy pár hónapig szorítsd meg a nadrágszíjat és gyűjts tartalékot.

2023. dec. 17. 15:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Egy 600 ezres számla például.

Most 100 ezre auto javítás.

2023. dec. 17. 15:48
 6/10 anonim ***** válasza:
80%

Arra, hogy “keress több pénzt” mióta adekvát reakció, hogy “jól keresek”.

A “keress több pénzt” azt jelenti, hogy ha te most keresel X összeget - tök mindegy, hogy azt te “jó”-nak címkézed vagy sem -, akkor a kívánatos kereset = X + Y, ahol Y>0. Világosabb-e így szájba rágva?

2023. dec. 17. 15:57
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

600 ezres szamla nem esik be csak ugy a derult egbol.

100k autojavitasra nem is annyira sok a mai arak mellett, szoval ha nem tudod kigazdalkodni es az eddigiek alapjan tartalekod sincs, akkor nem keresel jol, pontosabban az igenyeidhez es a koltsegeidhez kepest biztosan nem.

2023. dec. 17. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

5: Hogyha minden hónapban váratlanul becsöppen 600 ezres számla, akkor az nem váratlan, hanem rendszeres. Mi kerül rendszeresen ennyibe?

100e autó javítás az nem olyan nagy összeg, ha jól keresel akár minden hónapban belefér, persze ha nem szórod a pénzt mindenre, mert "van".

2023. dec. 17. 17:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem minden hónapban jön ekkora számla, csak ezzel kezdődött az egész. De mostanában váratlanul jönnek a 100 ezres dolgok.

Mivel egyedül élek, lakáshitellel, amit kifizetek mindig és kellene maradnia normális esetben úgy, hogy valamennyit félre tudjak tenni, de inkább jön valami probléma és a meglévő pénzem is kevés hozzá.

2023. dec. 17. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól keresnél lenne sok milla a számládon pont ezért tesó, ugy hívják a dolgot hogy vésztartalék.

De nem keresel jól csak bemeséled magadnak ez itt a gond.

2023. dec. 17. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!