Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 17 évesként összegyűjtöttem...

Ha 17 évesként összegyűjtöttem 2 millió forintot a bankkártyámra mit csináljak vele,hogy kamatozzon vagy hasznosuljon?

Figyelt kérdés
Elkölteni nem akarom
2023. dec. 14. 22:41
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Meséld már el, honnan a bánatból gyűjtöttél össze ennyi pénzt?
2023. dec. 14. 22:48
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Fektesd állampapírba. Kapsz kamatot, megmarad. Közben gyűjthetsz hozzá. Én Fundamentát fizettem. Lejárt, felújítottam a lakást. De kezdtem újat.
2023. dec. 14. 22:48
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

2-es! Például dolgozott diákmunkán és nem verte el. Kapott ajándékba, nem szórta szét vackokra.

Volt idő, amikor filmekben statisztáltam. Egész jól kerestem. Félreraktam.

Amúgy mi közöd hozzá? És nem is olysn nagy összeg. 4-5 havi átlagfizu:

2023. dec. 14. 22:50
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

#1 Simán össze lehet gyűjteni ennyi pénzt 17 évesen. Én diákmunkán a minimálbért mindig megkaptam ami még 140.000 forint volt mikor utoljára diákmunkáztam és nem volt ez a 25 év alatti szja mentesség sem. Ma már megkapja kézbe a 200 ezret amiből ha nem költ akkor 10 hónap munkával megvan a 2 millió. Emellett még kaphatott családtól, rokonoktól is pénzt amit szintén félre tehetett. Szóval bőven hihető a történet.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak minimálbért lehet ám diákmunkával keresni.

2023. dec. 15. 02:02
 5/7 anonim ***** válasza:
64%
Először azt tisztázd magadban, mi a célod a pénzzel, mikor és mire akarod használni, akarsz-e még mellé folyamatosan gyűjteni. Le lett pontozva az állampapír, de a tervektől függően az is jó megoldás lehet.
2023. dec. 15. 05:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az állampapír jó ötlet, de nem tudom 17 évesen nyithat-e számlát a Kincstárnál.
2023. dec. 15. 08:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Először el kellene döntened, milyen távra szeretnéd lekötni a pénzt és mekkora kockázatot vállalsz.

Pénzügyi ismeretek nélkül a megtakarítási időhöz illeszkedő lejáratú állampapír jó választás lehet.

2023. dec. 15. 12:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!