Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon aki akar...

Magyarországon aki akar dolgozni az talál munkát?

Figyelt kérdés

Általánosságban. Nyilván néhány extrém helyzetet kivéve.

Saját környezetembe láttam, hogy olyan ember, akinél tényleg az volt hogy vagy pénzt keres, vagy viszi a behajtó a házat stb... Az nagyon gyorsan talált munkát miután az előző helyéről kirúgták leépítés miatt.

Aki meg egész nagy a mamahotelba döglik az ágyba, mert oda vissza tud menni, az azon nyavalyog hogy nincs munka, nem lehet elhelyezkedni. Mikor berakták egy helyre, ott is pár hetet húzott le aztán otthagyta hogy szar hely. (tényleg nem álom hely, de ha valaki szarba van ugródeszkának tökéletes míg talál jobbat)

2023. dec. 11. 07:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%
Magyarországon munkaerő hiány van így igen.
2023. dec. 11. 11:05
 12/14 anonim ***** válasza:
33%
10: nem a 8 általánosos emberekre gondoltam, hanem felsőfokú végzettséggel, aki előtte is szellemi, irodai munkát végzett. És nem Budapesten. Nem akar mindenki gyárban meg a Mekiben dolgozni.
2023. dec. 11. 14:30
 13/14 A kérdező kommentje:

A piacképtelen diplomás aki nem talált munkát és azon vekeng, hogy nem lehet munkát találni, az pont ugyan olyan mint aki 8 elemivel csinálja ugyanazt.

Ha fizetni kell a számlákat, a hitelt, ruházni a gyereket, akármi, akkor el fog menni olyan helyre is, ami nem feltétlenül egyezik a vágyott elképzeléseivel. Vagy ha van lehetőség, akkor visszahátrál a mamahotelbe munkanélküliként tengődni, mert hisztizni hogy nem lehet munkát találni, mert virtuskodni hogy ő aztán nem megy el akárhova.

2023. dec. 11. 14:40
 14/14 anonim ***** válasza:

13: Hát, te nem vagy normális. Egy kisebb városban, de még megyeszékhelyen sem lehet feltétlenül munkát találni normális diplomával sem. Egyszerűen nincs annyi szabad hely. Ami van, oda sokszor ismerősön keresztül jutsz be.

Én találtam munkát, pedig annyira nem is top diplomám van. Úgyhogy az is hülyeség, amit írsz. Sokszor a szerencse is számít. De sok volt osztálytársam azért költözött el Budapestre vagy külföldre, mert itt nincs munka. Most már jó páran visszaköltöztek, aki tud távmunkában dolgozni.

Én nem szeretnék a Mekiben 3 műszakban szívni, nem azért tanultam. Nyilván ha az éhezés lenne a másik opció, akkor kibírnám, de nem életcél se számomra, se sok más ismerősöm számára.

De te válassz magadnak nyugodtan minél sz_rabb munkát, hogy verhesd a melled, hogy micsoda jó munkás vagy.

2023. dec. 12. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!