Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Termőföld bérlése, haszonbérle...

Termőföld bérlése, haszonbérlet hogy működik?

Figyelt kérdés

Csak a példa kedvéért, mert hasonlóban gondolkodok: tegyük fel, hogy az almatermesztés érdekel, értek hozzá, van róla papírom, vannak hozzá eszközeim, tudnék mit kezdeni a terméssel.

A környéken van jó pár elhanyagolt gyümölcsös, köztük almaültetvények is.

Hogyan zajlik egy ilyen területnek a kibérlése? Mennyiért szokták? Egyáltalán, van ennek piaca, mint az ingatlanoknak? Mire érdemes figyelni, ha igen, kb. milyen árakon megy ez?

A tulajdonost gyakorlatilag csak egy tehertől meg sok munkától szabadítanám meg ilyen esetben, ha például a művelésért cserébe vinném az adott évi termést.

Létezik ilyen?

(Az ültetvények életkorát és hasonlókat most hagyjuk, csak példa kedvéért írtam az almát.)

Minden értelmes válaszért, tapasztalatért hálás vagyok.

2023. dec. 8. 18:11
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
#20: Az eddig kimaradt, hogy van írásos megállapodás róla... Kétoldalon keresztül ködösítesz és akkor még én nem tudok válaszolni:)
2023. dec. 14. 07:38
 22/23 anonim ***** válasza:

Már bocsi, de te anyagi előnyökről, meg felelősségről dumáltál, mint problémás kérdésről, nem arról, hogy az írásba foglalást hiányolod.

Nem óhajtottam részletezni, hogy milyen tollal vetettük írásba a megállapodást, ugye ez nem baj?

"Az eddig kimaradt, hogy van írásos megállapodás róla.."

Nem tudtam, hogy kihallgatáson vagyok. :)

Nem ez volt az alapkérdés lényege. Feltételezéseket te kreáltál belőle.

Van még kérdésed, vagy inkább tolod tovább, mert azt látom, hogy a kötekedés elég jól megy neked.

2023. dec. 15. 03:34
 23/23 A kérdező kommentje:
Uhh de unalmas ez srácok. Nyugi van, senki nem fogja a földikét lecsapni a kezedről bérleti szerződéssel. Legalábbis kb 0 az esélye hogy 92 000 m²-n belül mind a 3-an ugyanott működünk....
2023. dec. 16. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!