Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ki mit csinálna ebben a...

Ki mit csinálna ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Külföldi webáruházból rendeltünk 2 terméket. Fizetéskor bankkártyás fizetést elutasította, majd utánvéttel, készpénzzel való fizetéssel sikerült a megrendelés. Ma jött meg az áru, duplán tették a csomagba, de csak egyszer van fizetve. Az email-eket átnézve kiderült, hogy ugyanazzal a rendelésszámmal kétszer vették fel a rendelést, viszont csak egyszer számláztak.

Kiderülhet ez a baki? Ti jeleznétek?

Máskor is rendeltünk már innen és szeretnénk a jövőben is.

2023. dec. 6. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Kiderülhet, jelezném.
2023. dec. 6. 18:02
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

nyilván kiderül és magadtól kéne annyira korrektnek lenned, hogy jelzed, mert az ember becsülete többet ér, mint egy vacak csomag amit duplán küldtek el...

A korrekt megoldás pedig, hogy az üzlet küld érte futárt vagy kifizeti neked a visszaküldés árát.

2023. dec. 6. 19:44
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
nem jelezném, derítsék ki
2023. dec. 6. 19:44
 4/8 krwkco ***** válasza:
0%
Mekkora értékről van szó? Más-más eljárást kellene választani ettől függően.
2023. dec. 6. 20:17
 5/8 Hintalow ***** válasza:

Amúgy mifèle webshop az, ahonnan nemzetközi szinten lehet utánvèttel rendelni? 😀 Mèg soha nem találkoztam ilyennel.

(Jó, ilyen fèlig amúgy is ide dolgozó szlovák/román cègektől esetleg lehet, de távolabbról tök fura)

2023. dec. 7. 06:40
 6/8 A kérdező kommentje:

#4 A férjem intézte a vásárlást, ha jól tudom, 12ezer ft, amibe az eredetileg rendelt termékek kerültek.

#5 Igazad van, most néztem utána. Nem külföldi, csak nemzetközi a cég, hat országban vannak jelen, Bp-en is.

2023. dec. 7. 13:21
 7/8 krwkco ***** válasza:

"12ezer ft, amibe az eredetileg rendelt termékek kerültek."

Szóval ez egy közepes ár pl. a postaköltségekhez és a cég részéről a "megéri visszakérni"-hez viszonyítva.

Én írnék nekik egy e-mailt, hogy visszaküldöm a plusz darabot, ha kérik. De ha a postaköltséget nekem kell fizetnem, akkor küldjék el előre.

Ez egy becsületes eljárás és emellett van rá esély, hogy az lesz a válasz, hogy legegyszerűbb, ha megtartod.

2023. dec. 7. 14:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ.

Végül is hajlottunk rá, hogy jelezzük a cégnek a bakit, csak kíváncsi voltam mások véleményére. Megy vissza a cucc.

2023. dec. 7. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!