Búvóhelynek kiadás vagy normál bérbeadás? Marina-part XIII. kerület
Van egy stúdió lakásom a Marina parton.
Eddig albérletbe volt kiadva, de most hallom hogy milyen népszerűek a búvóhelyek.
Nekem időm is és lehetőségem is a lakást karbantartani (napi felügyelet, napi takarítás stb.)
Frekventált hely, így szerintem népszerű lenne.
Mit gondoltok melyik a jobb? Hátrányok/előnyök?
Számold ki. Tegyük fel 2-3 óra 10.000 Ft. Abból lejon az adó, takarítási költség, és nem tudom mennyire lenne gusztusod a ghecis takarót mosni, de hát na.
Az tegyük fel mindennap kiveszik. Az 300.000 plusz adó plusz, plusz a fentebb említett dolgok. Marad kB 180. 000forintod/ hónap.
Ellenben az albérletből több marad a zsebben.
Airbnb?
Az első válasszal amúgy az a gond, hogy nem napi egy embernek adod ki. 15 perc alatt lehúzod az ágyneműt és jön a következő pár, mondjuk napi 3x, de amúgy nem 30 napban, inkább 20, ha bejárattad a helyet.
Szóval 60x10.000=600.000 forint.
Az elsővel az is a baj, hogy 2-3 óra nem 10.000 forint.
2 óra 10.000 forint, ami a jobb helyeken lévő búvóhelyek legalacsonyabb ára, innen indul és ez a minimum kivehető idő.
Egy nap 24 óra, napi két alkalommal kiveszik 2 órára főleg, ha éjjel is elérhető... az havonta minimum fél millió forint, még ha nem is minden nap sikerül kiadni.. (kétlem)
Egyéni vállalkozóként az adózás KATA-s tehát havi fix 40e, de mivel van bejelentett másik állásom, nekem havi 20-25e lenne a KATA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!