Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg csak ennyi lenne a Forex?

Tényleg csak ennyi lenne a Forex?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de leírom.

Nyáron találkoztam először a forex-szel, előtte nem volt releváns tapasztalatom a befektetések terén, sőt úgy általában a pénzügyekhez sincs túl sok affinitásom.

Gondoltam elsőre, hogy ez tuti valami bonyolultnak tűnő dolog a chartokkal meg mindennel, de valójában csak mindenki megijed tőle.

Elkezdtem mélyebbre ásni, videókat nézni, könyveket olvasni és rájöttem: oké, ehhez tényleg k**vára semmi közöm, egy kukkot sem értettem. Plusz nekem már az red flag, hogy szinte mindenhol arra tereltek, hogy fizessek elő és majd jól megkapom a tudást, ami 1 éven belül 5x megtérül. Legalábbis a "vélemények" szerint.

Nem hagytam annyiban mégsem, mert érdekelt. Átmentem a chartokra, mondom akkor nézegetem ezeket, hátha van valami séma.

ÉS VAN.

Feltűnt, hogy nagyobb lejövetelek után az árfolyam visszapattan a fontos szintekről (pl éves), ami után vagy rögtön felugrik vagy oldalazás után felugrik, ezután rövid visszateszt és szinttörés után mehet a long. Általában az előző csúcsokig elmegy, de vérmérséklettől függően a szintekig hagyom a pozit. A stopomat minimális kockázat mellett szint alá rakom.

És ennyi. Esetleg ráhúzom még a trendvonalat. Short irány ugyanez, értelemszerűen.

Kíváncsiságképp beállítottam 15-20 devizapárt és micro lotokat kötök. Heti szinten 10-20 eurót kiszedek a piacból. Nagyokat veszíteni sem tudok, mert szűk stopot használok.

Kérdésem tehát az: ennyi lenne a forex? Vagy hol van itt a buktató? Nem használok indikátorokat, és mivel nem sok időm van, így csak h4-től felfelé kereskedek. Este átszoktam nézni a chartot és ahol érdemes, ott nyitok pozit.

Ja, a forexfactoryt szoktam még nézni, hogy kb mire számítsak adott devizánál.

Ez csak Dunning-Krueger és eddig szerencsém volt? Minden charton ezt látom, amit leirtam.

A 10-20 euró/hét persze mókás, még nem merek nagyobbakat kötni, de 0.1 lottal azért nem lenne rossz. Kiegészítésnek szánom csak, nem ebből akarok élni.

2023. nov. 26. 17:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Jobb, ha nem demózol, hanem ugyanúgy, ahogy eddig, kicsiben, de élesben tolod.

A demo számla csak arra tanít meg, mint a számítógépes játékok, hogy ha meghalsz, vagy legyőznek, vagy lenullázod a számládat, egy perc múlva kezdheted egy újjal...

2024. máj. 19. 03:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!