Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg csak ennyi lenne a Forex?

Tényleg csak ennyi lenne a Forex?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, de leírom.

Nyáron találkoztam először a forex-szel, előtte nem volt releváns tapasztalatom a befektetések terén, sőt úgy általában a pénzügyekhez sincs túl sok affinitásom.

Gondoltam elsőre, hogy ez tuti valami bonyolultnak tűnő dolog a chartokkal meg mindennel, de valójában csak mindenki megijed tőle.

Elkezdtem mélyebbre ásni, videókat nézni, könyveket olvasni és rájöttem: oké, ehhez tényleg k**vára semmi közöm, egy kukkot sem értettem. Plusz nekem már az red flag, hogy szinte mindenhol arra tereltek, hogy fizessek elő és majd jól megkapom a tudást, ami 1 éven belül 5x megtérül. Legalábbis a "vélemények" szerint.

Nem hagytam annyiban mégsem, mert érdekelt. Átmentem a chartokra, mondom akkor nézegetem ezeket, hátha van valami séma.

ÉS VAN.

Feltűnt, hogy nagyobb lejövetelek után az árfolyam visszapattan a fontos szintekről (pl éves), ami után vagy rögtön felugrik vagy oldalazás után felugrik, ezután rövid visszateszt és szinttörés után mehet a long. Általában az előző csúcsokig elmegy, de vérmérséklettől függően a szintekig hagyom a pozit. A stopomat minimális kockázat mellett szint alá rakom.

És ennyi. Esetleg ráhúzom még a trendvonalat. Short irány ugyanez, értelemszerűen.

Kíváncsiságképp beállítottam 15-20 devizapárt és micro lotokat kötök. Heti szinten 10-20 eurót kiszedek a piacból. Nagyokat veszíteni sem tudok, mert szűk stopot használok.

Kérdésem tehát az: ennyi lenne a forex? Vagy hol van itt a buktató? Nem használok indikátorokat, és mivel nem sok időm van, így csak h4-től felfelé kereskedek. Este átszoktam nézni a chartot és ahol érdemes, ott nyitok pozit.

Ja, a forexfactoryt szoktam még nézni, hogy kb mire számítsak adott devizánál.

Ez csak Dunning-Krueger és eddig szerencsém volt? Minden charton ezt látom, amit leirtam.

A 10-20 euró/hét persze mókás, még nem merek nagyobbakat kötni, de 0.1 lottal azért nem lenne rossz. Kiegészítésnek szánom csak, nem ebből akarok élni.

2023. nov. 26. 17:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha nem vagyok túl szakmai. Tényleg ennyit tudok a forexről, amit fent leírtam. De ha ezzel is lehet pénzt keresni, nekem jó. Nem fogok Elliott hullámelméletekkel kínlódni.
2023. nov. 26. 17:30
 2/11 anonim ***** válasza:
49%

Sok évtizedes tapasztalatok igazolják, hogy léteznek szabályszerűségek a devizapiaci mozgásokban. Ezek mégsem garanciák a netto profit reálizáláshoz közép,- hosszú távon. Ezt a szabályszerűséget az idézi elő, hogy guruk módszeresen el tudták hitetni tömegekkel, mikor mire hogyan fog reagálni A piac. Miután kellően sokan fogadták el a maguk számára ugyanazt a hitet, a tömegpszichózis meg is valósította azt gyakran a valóságban.

A kisbefektetők keresnek kapaszkodókat, és felülnek egy vonatra, amit ügyes guruk, jó marketingesek sínre tesznek. A vonat gyakran a kijelölt pályán is fog haladni egy darabig.

Leírtad, hogy az alkalmazott módszered szerint eddig nyertél, vagy nyerhettél volna, ha a feltöltött egyenleged terhére kockáztatsz pozíciónyitással. Ezt elkönyvelheted puszta ténynek a múltat illetően.

Hiba lenne ezt kivetítened a jövőbeni eseményekre. Mindig vannak olyan csoportok a piacon, akik tucatnyi tetszőleges okból másként döntenek, mint ahogy azt a kialakult közhit indokolja.

Szóval nem. Nem ilyen egyszerű. Futhat a szekér, de ha egyszer elkap a hév, könnyen elveszíthetsz mindent, mert elfogadtad, hogy ennyire egyszerű. Ha nem megélhetési forrásként, hanem szórakozásból vársz a Forex-re, akkor bölcsen cselekszel.

2023. nov. 26. 17:52
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

"Feltűnt, hogy nagyobb lejövetelek után az árfolyam visszapattan a fontos szintekről (pl éves), ami után vagy rögtön felugrik vagy oldalazás után felugrik, ezután rövid visszateszt és szinttörés után mehet a long."

Végül is működhet. Az éves support miatt alacsony a vételi ár és vétel előtt megvárod a felfele mutató lendületet. A különféle szignálokon alapuló stratégiák is ezt a kettőt keresik. Ha ezt szignálok és részletes stratégia nélkül is látod, mert van érzéked hozzá, akkor jó. És a 24 órás kereskedés illetve a nagyméretű piac valószínűleg megóv attól, hogy az árfolyam nagyon átlépje a stoppodat.

2023. nov. 26. 18:11
 4/11 anonim ***** válasza:
11%
10-20 euro per honap azt a k.rva te se szaral gurigázol, ebből már majdnem kijön egy bigmac menü.
2023. nov. 26. 18:39
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

A módszer kipróbálása. Kis pénzzel.

2023. nov. 26. 19:15
 6/11 A kérdező kommentje:

#4 /hét, havi szinten volt 100 euró is :D és ahogy előttem írták, egyelőre csak a módszerrel kísérletezek. Ha majd fél év múlva azt látom, hogy konzisztensen jönnek az eredmények, akkor felmegyek 0.1 lotra vagy magasabbra. Hosszútávú tervem amúgy 1-2000 euró/hó

Köszi a válaszokat.

2023. nov. 26. 19:25
 7/11 anonim ***** válasza:
7%
Havi 1k euro jah.... jobban jársz ha inkább iskolába fekteted a pénzed majd kérsz fizetés emelést. Kevesebb rizikó, stabilabb jövedelem...
2023. nov. 26. 20:50
 8/11 A kérdező kommentje:
#7 köszi a tippet, de el tudom dönteni magam is :D
2023. nov. 27. 06:37
 9/11 anonim válasza:
64%
7-es! Mert onnan biztos nem tudnak kirúgni.. :D be sem kell menned dolgozni = időt spóroltál. Itt magad főnüke vagy. Annyit kockáztatsz amennyit szeretnél, annyit keresel amennyit szeretnél.
2023. dec. 26. 00:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező: Jó úton jársz, ha ezeket sikerült így magadtól kideríteni. Csak az nem mindegy, hogy mennyire alaposan és helyesen mérlegeled a körülményeket, vagy mennyi a tipp és vélekedés abban, amit csinálsz. (Meg hogy a stoppokkal mennyire vagy felkészülve azokra a helyzetekre, amikor a piac meglepetéseket tartogat és mégsem úgy viselkedik, ahogy te várod tőle.)

Sok (legtöbb?) brókernél tudsz ingyenes demó számlát nyitni, így még a saját pénzedet sem kell kockáztatni a kísérletezéshez. Kipróbálhatod, hogy ugyanazok az ügyletek mennyit hoztak volna sokkal több pénzzel.

Ezt a webinar sorozatot érdemes megnézned. Ingyenes, minden délután van és pont azokról a részletekről beszél, amik vagy megerősítik a megfigyeléseidet, vagy segítenek jobban elmélyíteni az ismereteidet:

[link]

2024. máj. 14. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!