Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akiknek egy millió körül van...

Akiknek egy millió körül van a családi bevételük..?

Figyelt kérdés

Mennyit tesztek félre? Milyen életszinvonalat engedtek meg magatoknak? kocsi, nyaralás, kaja..

Szóval alapvetően nem a huszonéves egyedülálló IT-sekre lennék kiváncsi, hanem családosokra, akiknek az összbevétele vagy egy milla +/-200 körül.

Nekünk az utóbbi pár évben kicsit javultak a lehetőségeink, de előtte is nagyon spórolós voltam, és ez azóta se változott.

Mi két kisgyerekkel kb 350-et költünk havonta. Ebben benne van minden fontosabb kiadás (kocsi költsége, biztosítások, lakáshitel (35e) stb.) és olyan 6-700 megy megtakarításba havonta. Igazából értelmetlen ekkora szintű spórolás (részletekbe nem emgyek bele), de mentálisan nehezen tudok változtatni.

2023. nov. 23. 11:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%

"ma Magyarországon csak az adja el az autóját, akinek baja van vele"

Vagy nem. Én pl 13 évesen adtam el a kocsimat és semmi baja nem volt. Egyébként kereskedésből kell venni, ahol garanciát vállalnak rá."

Ja, bocsi, 13 éves autót mégis minek vegyek? Tudom, hogy a mai világban annak is millió felett van az ára, de igazából már a roncstelepen lenne a helye.

Ha 5-6 éves autót akarsz venni, na azt azért adják el, mert valami komoly baja van. És nem is tudsz máshol venni ma már, csak kereskedőtől, magánszemélytől szinte kizárt.

Egyébként az első autómat magánszemélytől vettem, azért adták el, mert váltak. Semmi baja nem volt, 4 éves autó. Nem vertek át. Teljesen meg voltam vele elégedve.

Utána kereskedőtől vettem kétszer is, átvertek. De nagyon sok autót néztünk, már laikus szemmel is kiszúrtam, hogy biztos, hogy törött autó, de persze a kereskedő lehazudja a csillagokat is az égről. A garancia alól meg simán ki tud bújni, könnyen mondhatja, hogy amikor megvetted még nem volt baja az autónak.

2023. nov. 24. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy 13 éves kocsit vegyél, csak hogy én annyi idősen adtam el a kocsimat és semmi baja sem volt. Én persze nem hajtottam szarrá, 140 ezer km volt benne. De van olyan, hogy 5 éves kocsit árulnak 250 ezer km-rel, na annak el is hiszem, hogy baja van.
2023. nov. 24. 22:10
 13/21 anonim ***** válasza:

Eddig 1 millió volt a bevételünk, de mostantól 880e lesz. (férjem elveszetette a munkahelyét és sajnos csak kevesebbért tudott elhelyezkedni, mint eddig, sajna muszáj a rugalmas munka is a gyerek miatt így nehehebb dolga volt a keresgélésnél) De mindegy ez van.

Lakáshitelünk 90e, rezsi 60e, tankolás 40e, gyerek ovis dolgok 25e, kaja olyan 140e. Olyan 350 ezer megy el fűtési szezonban, nyáron kb 320.

Ezen kívül mindig van valami, pl biztosítás, ajándék, akármi, programok, ruha, vitamin. Szóval szerinrem 450 simán elmegy, akkor fog maradni most kb 430e. Szeretnénk nagyon spórolni most majd.

1 kisgyerek van

2023. nov. 25. 02:38
 14/21 anonim ***** válasza:
Ja és megveszek kajailag drágább dolgokat is. Nyaraláshoz mindig ragaszkodok, egy évben többször megyünk, erre (is) spórolok. Előző vagyok.
2023. nov. 25. 02:39
 15/21 anonim ***** válasza:
18%
Tankolás 40e? Az kb. egy tank benzin, akkor nem sokat autóztok. Kaja 140 e? Mit esztek, száraz kenyeret?
2023. nov. 25. 13:20
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem sokat. Vonattal járok dolgozni, mert sokkal gyorsabb mint autóval araszolni, a bérletet meg 100%-ban fizeti a cégem, a férjem meg helyben dolgozik dolgozott mindig is, gyalog jár. A városban is sokszor biciklizünk ha csak ide oda megyünk, sőt városközpontban lakunk, gyalog is 5 percre van minden. Autót kb nagybevásárlásokra használjuk, meg szülőket látogatni akik 40 km-re laknak, meg néha erre arra ami épp eszünkbe jut kicsit messzebb. Amúgy ez 1.5 tank benzin a mi autónkban.

Nem, nem eszünk száraz kenyeret, sőt, nagyon semmilyen kenyeret, ritkán. Minden nap főzök, normálisakt, nem tésztát meg hasonlókat. Ma pl reggeli zabkása volt bogyós gyümölcsel, kókusz pehellyel, ebéd frankfurti leves és mátrai borzaska, a vacsi meg tonhalsali lesz. Rendelünk is Szép kártyáról sokat, 40e kapunk rá, nálunk 1400 egy 2 fogásos menü. Gyereknek a kajabefizetés az általam írt ovi költségben van, az +15000 ft neki, reggeli ebed uzsi, ő ott eszik nagyrészt.

2023. nov. 25. 14:23
 17/21 anonim ***** válasza:
30%
Én is főzök minden nap. De szinte minden nap húst eszünk, 2 tinivel, mást meg sem esznek. Ha még veszek friss gyümölcsöt, zöldséget minden nap, az nem jön ki havi 140.000-ből, szerintem te elnéztél valamit.
2023. nov. 25. 18:55
 18/21 anonim ***** válasza:

Nincs tini gyerekem, 1 van, aki 3.5 éves, óvodában eszik, itthon csak hétvégén meg vacsora. Nem eszünk húst csak hétvégén maximum, nem szeretjük. 2-3 kg húsnál többet nem veszek havonta.

Nem néztem félre, 2 hetente szombaton megyek bevásárolni, 60e szoktam fizetni, szinte nagyjából ugyanazt veszem mindig, plusz mínusz pár ezer ft eltérés lehet. Ezen kívül pékségbe zöldségesbe megyek néha csak hét közben, 5e körül hagyok ott kb alkalmanként. Így jön ki a 140e

Ezenkívül gyereknek 15e ft az óvodai ebédbefizetés, meg Szép kártyáról rendelgetünk..

Zöldség gyümölcs nem jön ki 140 ezerből vagy mi?? Ne viccelj már...vettem ma egy kg banánt 560 ft, egy kg mandarint 999 ft, egy hálós citromot 599 ft, 2 kg almát, 890 ft, egy dobozos bio körtét 699 ft,125 gramm málnát 999 ft, 2 konzerv ananászt 1800 ft. Vettem leveszöldséget 600 ft, 1.5 kg paradicsomot 1000 ft, kaliforniai paprika 1000 ft körül, hegyeserős 300 ft, csomag retek 350 ft, kígyóuborka 400, rukkola és madársaláta 900 ft, plusz hagymák krumpli kb 2000. Ezen kívül fagyasztva brokkoli, karfiol, borsó, zöldbab, vegyes zöldség kb 3000 ft. Konzerv kukorica és babok kb 2500 ft. Ja és gombák nem tudom mennyi volt. Ez kb 20.000 ft, 2 hétre nagyjából elég, max még beugrok zöldségesbe és pótolom jövőhét vége felé...ha ti 140000 forintnyi gyümölcsöt esztek meg akkor oké, de nem ez az átlag szerintem, nem mindenki eszik össze vissza..

2023. nov. 25. 19:15
 19/21 anonim ***** válasza:
60%

"Tankolás 40e? Az kb. egy tank benzin"

Max valami batár nagy SUV-be. Én 25 ezerből teletankolom a verdát és havi max egyszer tankolok.

2023. nov. 25. 21:03
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
#18 Se tejtermék se hasonló? Én nem bírnék állandóan így étkezni. Gyümölcsöt mondjuk alig szoktam enni, valahogy nem kívánom. Zöltséget igen, de nem ennyit.
2023. nov. 25. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!