Most vegyek állampapírt vagy várjam meg a jövő évet?
Úgy gondoltam vennék most 500ezerért prémium magyar állampapírt gránit bankon keresztül, jövő januárban jár le a bankbetétem és később nagyobb összeget is betennék ha 18%lesz a kamat.
Ha most be rakok 500 ezret 14,75% kamaton, akkor jövőre annak is fel fog emelkedni a kamata vagy marad ugyan annyi?
@17:57
Inkább meg se szólaltál volna, de így bárki láthatja, hogy fingod nincs róla miről beszélsz.
Te tényleg nem érted...
Vágod hogy tök mindegy hogy 6-8 vagy 18%-os hozam, ha annak a nagy része csak a múlt évi inflációt fedezi. Reálhozamként maximum az a 0,25%-os kamatprémium értelmezhető.
Jól van szakik, jövőre találkozunk és meglátjuk. Ha pl. jövő márciusban még lehet olyan pmáp-ot vásárolni, ami 18% kamatot fizet 2024-es évre akkor elismerem, hogy nem értek hozzá.
Az államkincstár úgy bűvészkedik az állampapírok kibocsájtásával, ahogy akar és neki tetszik.
(btw idén én is bevásároltam olyan 20 millióért)
Senki nem mondta hogy lehet jövőre 18%-os állampapírt venni, de nincs is jelentősége hogy lehet-e.
Fel tudod fogni a különbséget egy nominális és reálhozam között? Mert egy azonos kamatprémiumú 18% meg 1% kamatot fizető inflációkövető papír között pontosan ugyan annyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!