Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » HR-es szakmában (emberi...

HR-es szakmában (emberi erőforrások szak tudtommal) felülreprezentáltak a nők?

Figyelt kérdés
Nekem ez a benyomásom. Miért van ez?

2023. nov. 17. 15:12
 1/3 anonim ***** válasza:
27%
Mert alacsonyabb ertelmi szint kell hozza es a ferfiaknak tul alantas lenne
2023. nov. 17. 15:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert tipikus olyan szak, ami több olyan skillt igényel, amik inkább nőkre jellemzők (durván általánosítva), valamint nálunk konkrétan az egyetemi képzések legeslegalja szint. Amit kb minden ostoba pitsa el tud végezni, ha nagyon akar, így még túl híg is a felhozatal
2023. nov. 17. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én évek óta HR-en dolgozok és egyik munkahelyemen sem ostoba ptsák dolgoztak. Azokat jobb cégeknél nem veszik fel HR-esnek, ahhoz azért elég komplex munkakör és nem akarnák a cég színvonalát sem ezzel lehúzni.

Mondjuk én nem HR szakot végeztem, szóval nem tudom, ott milyen a felhozatal, de a munkahelyen nem gáz egyáltalán, értelmes kedves lányokkal dolgoztam eddig együtt.

Az meg 1-es válaszoló, hogy “alacsonyabb értelmi szint kell hozzá”, hát én orvosira mentem volna eredetileg, de rájöttem, hogy nem akarok a munkának élni. Én inkább elvagyok egy közepes fizetéssel, nyugodt nem túl stresszes munkával és szabadidővel, minthogy beáldozzam a munkának az időmet és az idegrendszeremet. Nekem ennyit nem ér meg a több pénz. Az értelmi szinthez ennek nem sok köze van, de a tiédet jól tükrözi a kommented…

2023. nov. 18. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!