Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkahellyel kapcsolatos:...

Munkahellyel kapcsolatos: beilleszkedés, első napok, vagy éppen kilépések, kirúgások. Hogyan? Miért?

Figyelt kérdés

Milyen volt az első pár napotok?

Mi volt az indokotok a kilépésre?

Milyen indokkal "menesztettek" el?

2010. okt. 20. 10:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hatodik vagyok.Ezek szerint hasonló dolgokat tapasztaltál a munkahelyeden?Te hogyan kezelted a hasonló helyzeteket?Most konkrétan a fúrógépekre gondolok.Azt hiszem,engem sem kell félteni,de az ilyenekkel szemben tehetetlennek érzem magam.Én nem szoktam fúrni senkit,nem stílusom az intrika,mindenkivel szemben kedves és korrekt vagyok,amíg az illető is az velem szemben.

Szóval,mindhárom munkahelyemen volt egy -egy olyan személy ,(kolléga),akik eleinte rendkívül szimpatikusnak tűntek,jól kijöttem velük.És örültem,hogy hú de jó kollégára akadtam.Aztán kezdték kimutatni a fogukat ,egyre pofátlanabbul kritizáltak és igyekezték befeketíteni a munkámat a többiek előtt,magukat pedig úgy feltüntetni,mintha helyettem dolgoznának.Megjegyzem közülük kettő nagyon szeretett munka helyett üldögélni,mikor nem volt a főnök a közelben...Szerintem a fejemre akartak nőni,azt gondolták lehet,de tévedtek,mert a vége az lett,hogy nehezebb helyzetbe kerültek, mikor elmentem,mert nem jött utánam más és végezhették két ember melóját egy fizetésért.És a főnök kegyetlenül ki is használta őket.Hát ez a mártírkodás eredménye!

Szóval,a furkálók,jobb ha alaposan meggondolják,kibe fúrnak bele,mert könnyen lehet,hogy végül visszájára sül el a dolog...

2010. okt. 22. 12:20
 12/13 A kérdező kommentje:

Uccsó munkahelyemen és mindenhol úgy kezeltem,ahogyan te is leírtad.Mindenkivel kedves,közvetlen vagyok,de már eleve láttam,hogy milyen a csapat,ahol egyáltalán nem lenne könnyű beilleszkedni,már kialakultak a klikkek, nem éreztem jól magam.Ezért hülye indokkal megváltak tőlem,de én se maradtam volna ott.Egy másik melóhelyen a nagyfőnők akart mindenáron megváltoztatni,de kiderült,hogy akinek a helyére mentem,őt is változásra késztette volna, na meg a saját feleségét se hagyta ki belőle. Olyanokat mondott nekem rólam,amik nem is igazak és megkérdeztem a kollégákat is,akik nem értették az egészet miért ilyen.Minden be volt kamerázva/a nagy testvér figyel téged,még hangot is vesz föl,ami illegális és papírt nem írattak velem alá/. Mivel én pályakezdő voltam akkor,én fele annyi fizetést kaptam,mint az elődőm.De azt hitte,hogy mindent megtehet velem.Angol szerződést kellett fordítanom,ami szakmai nyelvnek számít/én meg honnan tudnám a jogi angolt/amit még egy nyelvtanár se tudott lefordítani,nem hogy még én, és még ő volt kibukva. Na adtam is neki,hogy mit képzel. Saját dolgát nem volt képes elintézni,ha meg rosszul diktált le valamit/pl.saját autórendszámát :-)/,azért is mást hibáztatott. Határozott idejű volt a szerződés,egyértelmű,hogy nem akartam tovább ott maradni,de a főnők mondta,hogy ne szóljak a többieknek,hogy nem maradok ott tovább.

Aztán eladóként is dolgoztam,ahol ugye ki kell menni az eladótérből,hogy mosdóba tudj menni.Kimentem és szóltam egy munkatársamnak is.Visszajöttem és kiakadt a kisfőnők,mikor nem talált engem.Miért nem szóltam neki.Bocs,de most rohangásszak utánad,hogy pipilnem kell?Addigra már meg lett volna a baj.Ott a vásárlók előtt nagy hangnemben beszélt velem.De nem tudta kivel áll szemben,és igen meglepődött,mikor kiosztottam szintén a vásárlók előtt.Itt se maradtam,nem szeretem az ilyen alantas viselkedést.

Próbanap: kicsi 12nm-es üzlet,benne 4 eladóval,már ez is sok,és plusz mi 4en próbanaposok.Ott zsugorodtunk,mint a heringek és képzeld el,mikor vásárlók jöttek...Az érdekesség az,hogy az eredeti alkalmazottak egyáltalán nem voltak kedvesek,mosolygósak,rossz volt rájuk nézni.A jutalék a vásárlók száma után van, a kasszához a vásárlóval neked kellett odamenni,hogy te adtad el az árut neki.Én hoztam a formám,és szinte az összes vevő hozzám fordult.Erre a nap végére közölték,hogy nem vesznek fel:) Biztos azért,mert elszedem másoktól így a pénzt:)

2010. okt. 22. 14:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Szörnyű,milyen munkahelyek,vagyis inkább milyen főnökök és kollégák vannak!Én most nem dolgozok.Szeretnék,mert kell a pénz,de már előre félek,hogy megint kifogok valami idióta kollégát!
2010. okt. 22. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!