Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Én pályakezdőként kapok 145....

Én pályakezdőként kapok 145. 000 brutto fizetést próbaidő alatt, a párom diákmunkával kb.60. 000 ft-ot tud összeszedni. Dec. -ben költöznénk össze, az én részemről úgy 150. 000 az övéről 60. 000 ft-tal szerintetek el tudunk indulni egy albérletbe?

Figyelt kérdés
Mivel és hogyan lehetne leginkább spórolni? (Tv, mikro kihúzása nemhasználat esetén. Stb? )
2010. okt. 20. 08:35
1 2
 11/16 anonim válasza:
Énis titkár vagyok egy építőip.cégnél.70ezerért. :(:(
2010. okt. 20. 10:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is kb hasonló a helyzet anyagilag, mint nálatok.

Nem tudom, mihez szoktatok, de talán jobb volna elsőre nem kicentizni a dolgokat. Egy kis lakás rezsivel együtt simán havi százezer körül van. Kaució, stb.

145 bruttó bérnek kb. 105 ezer a nettója. Ez tehát az, amivel számolhattok. Tehát 165 ezer egy hónapban kettőtöknek. Ez az az összeg, amiből épphogy meg tudtok élni, de lemondásokkal. Nem biztos, hogy megéri.

Mi is egy kis lakásban éltünk a párommal eleinte. Hasonló összegű pénzből. De a lakáson, ételen, alapvető dolgokon kívül másra nem futotta. Egyszer sem voltunk színházban, egy év alatt moziba is csak egyszer mentünk. Nyaralásra nem volt pénzünk és félre sem tudtunk tenni.

Most társbérletben lakunk, a másik szobában is egy pár lakik. Feleannyit kell fizetnünk, tehát marad plusz 50 ezrünk arra, amire csak akarjuk. Általában kb a felét elköltjük szórakozni, ilyesmi, a másik felét félretesszük.

Mert azt is meg kellett tanulnunk időközben, hogy muszáj félretenni. A párom egyik napról a másikra rúgták ki a munkahelyéről - úgy, hogy előtte való héten még előléptetéssel biztatták -, szerencsénk volt, mert pont előtte költöztünk át ebbe az olcsóbb albérletbe.

Nem akarom a falra festeni az ördögöt, de a próbaidőre alapozni meggondolatlanság. Mert ha nem tetszik nekik, amit csinálsz, egyik napról a másikra elveszhet az állásod.

Ne így legyen, de ma minden eshetőségre föl kell készülni.

A következő fontos pont a lakás: minél több pénzt tudtok most félretenni rá, annál előbb tudtok venni egy sajátot. Szóval felesleges túl sok pénzt a főbérlő zsebébe rakni, amit lehet, azt tegyétek inkább a sajátotokba :)

A lényeg az, hogy természetesen megpróbálhatsz spórolni a mikró kihúzásával meg ilyesmi, amivel nyersz havi 200 Ft-ot, de ez igazából csak apróság, ha magára az albérletre kiszórtok egy csomót. Egyrészt szerintem várjatok még egy kicsit, amíg lejár a próbaidőd, másrészt komolyan gondolkozzatok el azon, hogy mi lenne, ha pár évig tényleg valami legolcsóbb megoldást keresnétek - ami mellett jut pénz mindenre, még a majdani saját lakásra is.

2010. okt. 20. 11:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Mi a párommal annyival keresünk többet,h 80-at hoz haza. Simán megélünk, van net, kábeltv,vezetékes telefon, nem szoktunk semmin spórolni, simán jut még néha bulira, ja és 2 kutyusunk is van, és autóval járunk dolgozni.

DE én inkább várnék a költözéssel, amíg letelik a próbaidőd, pályakezdő vagy, ha elküldenének(ne küldjenek!!!) nem találnál olyan könnyen újra melót és még munkanélkülit se kapnál. Jól gondold meg.

Egyébként diplomával keresel ennyi?

2010. okt. 20. 11:22
 14/16 A kérdező kommentje:
Próbaidőm van ugyen, de én azér bizakodom, hisz itt előtte is ismertek már. Nem, nincs diplomám, csak egy OKJ-s szakmám.
2010. okt. 20. 11:26
 15/16 A kérdező kommentje:
Ja és ami lemaradt, ha ezt a lakást választjuk, itt nem kell kaukciót fizetnünk.
2010. okt. 20. 11:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Tehát kb 80-85ezer elmegy rezsi+albérletre, maradék kell élelemre, ruházkodásra, szórakozásra + tartaléknak.

Most mennyiből éltek és hogyan? (szülőkkel?)

2012. júl. 21. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!