A falusi postán miért nem engedik név nélkül feladni a levelet?
Figyelt kérdés
Városon ilyesmiből nincs probléma, de mindig nem tudok bemenni. Van, hogy nem akarom kiadni a címemet mindenkinek, semmi illegális vagy ilyesmi. Városon azt is megtehetem, hogy kamut írok rá utcának, de itt azt is tudják.2023. nov. 10. 18:50
1/9 anonim válasza:
Én a helyedben egyszerűen nem foglalkoznék vele. Fizetsz a levélfeladásért, nem akarod ráírni a feladót, és kész. A postai dolgozó nem tagadhatja meg. Nincs törvény rá.
2/9 A kérdező kommentje:
Fogta a tollat és ráírta a nevem, meg a címem. Én meg nem tudtam már mit csinálni. Meg olyan is volt, hpgy nem akartam email címet megadni a feladáshoz, meg megadni a számom, de nem értette meg. Máshol menne, hogy kamut adok meg, de itt az sem.
2023. nov. 10. 19:18
3/9 anonim válasza:
A postakész borítékot a posta előtti postaládába bedobod, aztán találja ki, hogy kié!
4/9 anonim válasza:
A posta Általános Szerződési Feltételeiben benne van, hogy milyen esetekben kötelező a feladó adatainak megadása. Olvasd el, és ha nem tartották be a saját szerződési feltételeiket, akkor reklamálhatsz a szolgáltatónál.
Jelenleg hatályos posta ÁSZF:
5/9 A kérdező kommentje:
A héten is kell majd feladnom, már pedig nem fogok rá írni, csak ha fogja a tollat és ráírja, akkor nem tudom, mi lesz. A másik, hogy ezek fel is bontogatják néha, hogy mi van benne. Egy sima levélküldemény miatt nem akarok utazni, ha itt is van posta.
2023. nov. 11. 19:51
6/9 anonim válasza:
Kismillió csomagküldő van már, küldd úgya használt bugyit és kész. Akkor nem kell aggódnod a lebukás miatt.
Falu ilyen. Régen nekem is felbontották a leveleimet, meg próbálták lenyúlni (az akkor) elég drága előfizetéses magazinomat pl. A postás tipikusan az az állatfaj, aki még azt hiszi mindig valami hatalmi pozícióban van és rendelkezhet a kis szemétdombján.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem adok el használt bugyit, már bocs. Hol írtam ilyet? Jófogásra, Marketplacere raktam fel pár cuccot. Pont az, hogy falun nincsen más és nem akarok és éri meg utazni.
2023. nov. 11. 21:07
8/9 A kérdező kommentje:
Egyébként volt olyan illető, akinek kérésére Whatsappon beszéltük le a csomagküldést stb. és akkor túl sokat írt, de udvariasságból beszéltem még vele. Na utána mint ez lement napi szinten többször ram köszönt, rám írt és le kellett tiltanom. Ezért nem szeretném feleslegesen kiadni a személyes adataim, ha nem muszáj.
2023. nov. 12. 16:16
9/9 anonim válasza:
Mondjuk eladott cuccokat kizárólag ajánlott levélként vagy csomagként adunk fel postán, hisz ha nem veszi át a vevő akkor visszajön, másrészt ha sima levélként adnánk fel, akkor nem tudnánk bizonyítani a feladás tényét. Ezekhez a fajta küldeményekhez pedig kell a feladó neve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!