Érdemes lakásra gyűjteni vagy inkább vegyek kocsit a pénzből és költekezzek?
Gondoltam elkezdek lakásra gyűjteni. Van eddig 7,5 millió ft-om, úgy, hogy hosszú évek óta gyűjtök, PMÁP, DKJ, dollár stb. Több helyen forgattam kicsit. Mivel ma már egy ótvar garzont is nyócszáz milliárdokért árulnak, felmerül a kérdés, hogy van-e értelme egyáltalán gondolkodni is lakáson. Vidéken is már egy kietlen semmi gané városban is 30 milliókat elkérnek egy 45 nm-es panelra, vicc az egész.
Hitelt felvenni is minimum 10 millió önerő kellene csak, hogy 50 millás lakáshoz felvegye valaki, és akkor az az alja, meg a 40 millió hitel 80 millió mire visszatörlesztem, ha egyáltalan azt bárki vissza tudja. Meg már lassan 800 ezres nettó kell ahhoz, hogy valakit hitelképesnek íteljenek meg.
Itt már csak a 10+10 millió CSOK játszhatna, azt meg követni se tudja sztem az átlag hogy mi van már, vagy hogy változik épp, csak gyártsad a gyerekeket megrendelésre, mert ez most a trend itthon, aztán neveld ahogy tudod.
Mielőtt bárki elkezdené, hogy így meg úgy tanultál volna stb. Diplomám van és nem bölcsész, a munkaköröm is diplomás, bár ezek a bérek olyanok, hogy mindegy ha kitanulnék egy burkolót vagy valamit inkább. Meg azért ilyen árakkal kereshet valaki 6-700 nettókat, azzal is bőven necces a mai világban lakást venni hitelre.
Szóval nemtom hogy engedjem el inkább az egészet, és vegyek vmi kocsit azt' elgurulgatok vele meg szórjam a pénzt és marad az albi vagy esetleg van valami értelmes módja még annak, hogy valaha kecóhoz jussak, esetleg esnek valaha az árak, amit kétlek.
"Hát tesó 7.5milkával csok előtt se vettél lakást, neked nem a csok a gond hanem az h csoro vagy."
Nagyon okos vagy. Szerintem sok huszonévesnek egy forint megtakarítása nincs, vagy nagyon kevés. Ja tudom, statisztika szerint 20 millió megtakarítása van az átlag magyarnak.
De, CSOK előtt nagyvárosban is vettél ennyiért lakást, elárulom. Ha mégse ennyi volt, akkor se 30-ról indultak a garzonok, hanem 15 millióért már nomális másfélszobás panellakás volt még Pesten is. Akkor meg ennyi önerőhöz simán adtak hitelt. Szóval kár volt nagyot mondani, nem vagy menőbb tőle anonim.
Ingatlanba fektetni nem rossz dolog pedig.
Az első ingatlanom egy üres körbekerített,építkezési telek volt,
1,5 millióért vásároltam 2014-ben.
2018-ban adtam el 8 millióért.
De ma ugyanaz az építkezési telek 13-15 milliót ér.
De ismerek olyat aki garázsokat vásárolgatott és abba fektette a megtakarítását.
És ma mennyit ér egy garázs?
8-10 milliónál kezdődnek.
"És ma mennyit ér egy garázs?
8-10 milliónál kezdődnek."
Ha annyiért el tudja adni... A mi házunk alatt már egy éve hirdetnek egy garázst. Mikor felhívtam, megkérdeztem, mennyi, azt mondta 10 millió. Hát akkor kenje a hajára! Nem sokkal arrébb bérelek egy garázst havi 20 ezerért. 10 millióból 41 évig tudom bérelni.
Persze lehet, hogy talál olyan balekot, aki megveszi ennyiért.
13# válaszoló vagyok
Én is úgy bérlek,a lakásomtól 2-3 percre, mélygarázsban egy beállót.
Csak azt akartam mondani,hogy a garázs és telek árak is hihetetlenül megemelkedtek.
Ha sikerült 7,5 milliót összegyűjtened elsősorban gratulálok! Több pénzed van mint a magyar lakosság nagy részének. Sokan még egy TV-t vagy Hűtőszekrényt sem tudnak megvenni áruhitel nélkül. Ha ennyi tapasztalatod van a különböző befektetésekben én biztosan folytatnám a spórolást. Ne feledd minnél jobban nő a tőkéd annál jobban nőni fog a pénz hozama is!
Ha kocsi nélkül "elvagy" én nem erőltetném a vásárlását. A pénzt is hülyeség szórni. Menj el évente 1-2x olcsóbb külföldi utakra. Ennyit engedj meg magadnak. De feleslegesen ne szórd a pénzt mert később bánni fogod. A legújabb telefon is 5-6 év múlva kacat lesz, a 40 ezres farmer is kiszakad. Sorolhatnám.
Tűzz ki apró célokat. Tűzz ki nagyobbakat. Tűzz ki egy életcélt. Legyen a nagyobb cél mondjuk a lakás. Legyenek kisebb célok! Pl. az éves kamatból tudj elmenni nyaralni, vagy fedezze az éves bérletköltségedet a hozam. Így tovább!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!