Az oktoberi honapban elkoltottem 460 ezer ft-t, ez nem tulzas kicsit?
Nektek mennyi penzetek megy el havonta?
A 460ezer forintomban benne van a kaja, gyogyszerek, ez-az. Csak a rezsi nincs benne.
Nem mindegy, hogy egyedül vagy 3 másik embert tartasz el, vidéken vagy Budapesten, saját ingatlanban vagy albérletben. Meg persze az se mindegy, hogy 500 ezerből költesz el ennyit vagy 1,5 millióból.
Én Budapesten, saját lakásban, egyedül kb 250 ezret költök havonta. Rezsi, étel, háztartás, ruha, egészség (idén szükség volt magán eü-re + gyógytornára), utazás.
Én nehezen tudnék 200 ezerrel többet költeni havonta, de ha nem lenne lakásom, akkor albérlettel kb ott lennék.
Egyedül, rezsi nélkül (gondolom a kecó is saját) kissé soknak tűnik. Persze függ attól, hogy mennyit keresel.
Ha a fizud/bevételed felét félre tudtad tenni, akkor azért nagy lelkiismeretfurdalásod nem kell legyen.
Attól is függ, milyen pénzügyi céljaid vannak /ha még nem lenne lakásod, akkor sok/, ha a lakhatásoddal elégedett vagy, és a fele bevételed félretetted, akkor élvezd a kényelmet.
Ha meg meg akarod venni Musktól a Teslát /vagy valami hasonló kaliberű céget összehozni/, akkor az aligha az életviteli spóroláson fog múlni.
"Az oktoberi honapban elkoltottem 460 ezer ft-t, ez nem tulzas kicsit?"
Én már most 270 ezernél tartok, pedig igyekszem 200 ezer alatt tartani a havi kiadásokat. Nekem sincs benne a rezsi. Volt hónap, amikor 650 ezer ment el, pedig nem is keresünk (ketten sem) ennyit havonta. Abban a hónapban "nőtte ki" a gyerek a ruhái jelentős részét, amit szükséges volt pótolni, valamint volt iskolai tábor és egyebek. Csak a cipője 30-40 ezernél indul, és legalább kettő kell belőle. Ez csak a gyerek, mi még sehol sem vagyunk. :)
A közelgő ünnepekre már nem is merek gondolni. Szerintem fenyőfát sem fogunk venni, feldíszítjük majd az udvaron lévőt. Ajándékokat már évek óta nem veszünk egymásnak, csak a gyereknek.
Ha neked 460 ezer forintban vannak szükségtelen dolgok, akkor azokat próbáld meg kiiktatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!