Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mekkora a nettó vagyonotok és...

Mekkora a nettó vagyonotok és minek köszönhetitek?

Figyelt kérdés

Tehát a kintlévőségek (tartozások, hitelek, kölcsönök összege) kivonva abból, amitek van. Pl. ha van egy 50 millióért eladható(!) ingatlanotok, mínusz 30 milliónyi fennmaradó lakáshitel (ha mindent rendben fizetsz), akkor 20 millió a nettó vagyon. Ha anyátoknál laktok, de van 50 milliótok állampapírban, akkor 50 millió a nettó vagyon és így tovább.

Szóval

- Mennyi a nettó vagyonotok?

- Hány évesek vagytok?

- Mi a végzettségetek és/vagy milyen területen dolgoztok (nem feltétlenül releváns egymással a kettő, engem az a rész érdekel, miből van havi elkölthető bevételetek).

- Melyik országrészben, városban laktok? (ingatlanvagyon esetén hol vannak ingatlanok)

- A szüleitekről, családotokról mit érdemes tudni? Főként olyanok érdeleknek, hogy mi az ő végzettségük, mennyire volt jó a neveltetésetek (pl. olyanok érdekelnek, ami a vagyonépítés szempontjából releváns, tehát attól, hogy utáljátok a nevelőapátokat, mert erőszakolt/sebhelyesre vert még ne állítsátok, hogy nem köszönhetitek neki, ha rátok hagyott 100 milliónyi ingatlanvagyont vagy kifizette a diplomátokat (amivel x éves korotokra y vagyont halmoztatok fel még úgy is, hogy milliókat költöttetek pszichológusra, vagy csórók voltak és semmijük nem volt, de nagyon olvasott, művelt emberek voltak, akik folyamatosan motiváltak, hogy tanulj, juss az életben valamire, így kés a vajban ment az ösztöndíj, mert míg más Disney meséket nézett, ti olvasóesteket tartottatok az utcai lámpa fényénél, mert azon is spóroltatok. Esetleg semmit nem tettetek bele az életetekbe és még a szüleiteket is ti pénzeltétek, csak bejött valami tuti buli, amiből lett egy csomó pénz, amit egy hirtelen ötlet miatt jó helyekre fektettél és azóta fut a szekér és lett egy erőskezű nő mellettetek, aki odafigyel, hogy ne költsétek mindet drogokra, piára meg medencés bulikra.

2023. okt. 28. 20:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
34%
Őszintén mi értelme ezeknek a kérdéseknek? Itt semmiféle reprezentatív eredmény nem fog születi, cserébe a KSH-nak vannak erről statisztikái.
2023. okt. 28. 23:46
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
45M Elsősorban anyukámnak másodsorban magamnak és Budapestnek!
2023. okt. 29. 00:12
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

- Mennyi a nettó vagyonotok?

Pontosan nem tudom, de:

1 lakás kb. 18 milliót ér (kiadva)

1 lakás fele kb. 11 milliót ér az én részem (kiadva)

1 lakás negyede, kb. 6 milliót ér az én részem (örököltem, anyám lakik benne)

1 kert negyede, kb. 1 milliót ér az én részem (örököltem, haszonbérbe adva)

1 garázs kb. 3 milliót ér (anyám autója áll benne)

Megtakarítás cca. 25 millió (értékpapír, különböző befektetések)

Hitel, kölcsön: Nincs és soha nem is volt.

- Hány évesek vagytok?

54 év

- Mi a végzettségetek és/vagy milyen területen dolgoztok

Végzettség: Gazdasági jellegű több végzettségem is van, köztük emelt szintű, diploma nélkül. Ezekben dolgoztam, de kiégtem és 10 éve követeléskezelésre váltottam.

- Melyik országrészben, városban laktok? (ingatlanvagyon esetén hol vannak ingatlanok)

Komárom-Esztergom megye. Az ingatlanok ebben a megyében elszórtan vannak.

- A szüleitekről, családotokról mit érdemes tudni?

Mélyszegénységből jöttem, de öregapámtól örököltem egyfajta tudatosságot akaratot, kitartást, szorgalmat. Szüleim anyagilag soha semmiben nem tudtak segíteni. Anyám a biztatásban volt nagyon jó. Ő 43 évesen végezte el a szakmunkást. Én így utólag azt mondom, hogy alkoholista apámnak köszönhetem a személyiségi jegyeimen kívül, hogy kitörtem onnan. Az ő rossz példája volt a legnagyobb hajtóerő. Felnőttként már "húztam" őket is magammal, azért tudtak később kocsit venni és egy kertet is.

2023. okt. 29. 04:53
 14/24 anonim ***** válasza:
18%

Ingatlanjaim (2 van) pontos értékét nem tudom, így inkább CSOK+ előtti pesszimista becsléssel 120M lehet a nettó vagyonom.

Szüleim addig támogattak, amíg elvégeztem az egyetemet, nem mélyszegénységben éltünk, de elég szerény körülmények között. Szüleim amúgy 1. generációs értelmiségiek (mérnök + könyvelő). Utána saját láb, és teljes 0-ról indulás, pontosabban volt egy kis félretett pénzem diákmunkából.

IT-ben dolgozok szoftverfejlesztőként.

Visszafogott életmódot élek, ezért van megtakarításom.

Sajnos nekem sosem jutott olyan sztárfizetés, mint más ide író IT-seknek.

40 vagyok, de a reálkeresetem sajnos jelenleg kb annyi, mint 25 évesen (kb 5 éve volt a csúcs, akkor tényleg sokat tudtam félretenni).

Most már családom van, 1 éve egyedüli kereső vagyok.

Befektetések terén nem vagyok nagy ász, inkább biztonsági játékos. De a pénzemet sosem parkoltattam simám KP-ban, vagy bankszámlán.

2023. okt. 29. 06:14
 15/24 anonim ***** válasza:
40%

34 eves vagyok

5 eve dolgozom Nemetben.

16 millio forintom van allampapirokban

2023. okt. 29. 07:55
 16/24 anonim ***** válasza:
24%
Hát én felkötöm magam ezektől a válaszoktól! 41/f
2023. okt. 30. 06:03
 17/24 A kérdező kommentje:

És az a durva, hogy teljesen reális válaszok jöttek.

Persze az 5-ösnek is igaza van, többségében itt azok fognak válaszolni, akik eleve ilyen kategóriákat olvasgatnak (tehát pénzügyileg műveltebbek), eleve olyan munkát végeznek, hogy ráérnek gyakorizni (12-es fizikai munkák, a maradék időben meg családi élet mellett ritkán jár az ember gyakorira, főleg ebbe a kategóriába).

És ami még szomorúbbá teszi a dolgot, hogy ezek az összegek mondjuk egyetlen évnyi jövedelme egy szakorvosnak vagy ügyvédnek az USA-ban. Amit itt sokan évtizedek alatt halmoztak fel és/vagy örökölték egy részét vagy kiemelkedő karrierjük, munkakörük van.

2023. okt. 30. 12:43
 18/24 anonim ***** válasza:
63%

"És az a durva, hogy teljesen reális válaszok jöttek."

Valakinek mégsem tetszett, mert szépen lepontozta őket. Ilyen kérdés-válasz esetén a pontozást egyébként sem értem. Itt nincs jó, vagy rossz válasz, itt csak válasz lehet, konkrétan bármilyen.

Biztos irigy volt... :)

2023. okt. 31. 04:35
 19/24 anonim ***** válasza:
40%
Reálisnak reális, de az átlag közel sem tart itt, pláne nem ennyi idősen, mint sok válaszoló. Plusz nem is reprezentatív, mint említettem, szóval továbbra sem értem, hogy mi értelme van ennek a kérdésnek, főleg úgy, hogy hetente 2 hülye megkérdezi ugyanezt.
2023. okt. 31. 11:40
 20/24 anonim ***** válasza:
28%

Istenem nevetsegesek vagytok, akik szerint ez realis...

Inkabb csak ok szeretnek, ha realis lenne maguknak 😃😃😃

Talan hovegen 2000 forintku sincs, vagy 2000 forinttol mar erzik magukat " valakinek" 😃😃😃 es felbatorodnak, vagy csak pialnak 😃

2023. okt. 31. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!