Mi ez az agyatlan propaganda hogy Budapesten mindenki nettó 400-500 ezret keres legalább bármilyen munkával?
Mindenhonnan ez ömlik az emberre. Most ránéztem kíváncsiságból a gyorséttermi bérekre és nagyjából ennek az összegnek a fele a kínált bér.
Aztán keresgettem még pár munkát és ahol ki volt írva a bér a közelben se volt ez az összeg.
Vendéglátós munkákat is nézegettem, egy raklap helyen 1200-1400 órabér alap melókra, amikből sose jön össze 400-500 nettó egy normál munkaidővel.
"Mindenhonnan ez ömlik az emberre"
Mondasz 3 forrást, ahonnan ez ömlik az emberre?
Én sem tudom honnan dől rád, de nyílvánvaló, hogy 1 km²-re hiába jut több munkahely mint másutt, ha ugyanannyival több a munkanélküli is.
A másik, hogy biztosan van sok, jobban fizető, vezetői vagy szakértői pozíció ami másik településeken nincs, vagy kevesebb van. Az állami szervezetek központja 90%-ban budapesti, a cégeknél már jobb a helyzet, sokszor ugyanott van a magyarországi központ ahol a termelés is, HO-s IT és hasonló munkakörök esetén meg ugye édesmindegy, megkeresheted a 1,5 milliót nettóban egy nógrádi zsákfaluban ülve is.... ettől még a budapesti mosogató, pénztáros, recepciós stb. nem fog jobban keresni egy Vas megyeinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!