Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A faluban fektetik a szennyvíz...

A faluban fektetik a szennyvízelvezető csatornát, az alvállalkozó nagyjából mennyit számlázhat a fővállalkozónak egy telekhez való bekötési pont kiépítéséért?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból érdekel, mivel a fejlesztés ezt ingyenesen biztosítja minden telektulajdonosnak. Tehát az érdekel, hogy nagyjából mennyit kellene kifizetnem, ha nekem kellene a telekhatártól az utcai ágig megépíttetnem a csatorna csatlakozást.

2023. okt. 25. 11:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Erre nem lehet egzakt választ adni, mert nem mindegy, hogy milyen hosszú szakasz, milyen talajviszonyok, keresztező közművek, tereptárgyak, stb. vannak és az sem mindegy, hogy nyomott, vagy gravitációs vezeték.

Ha komplett beruházás történik (gerinc vezeték + bekötések), akkor nincs olyan tétel, hogy ft/bekötés, teljes projektre szoktak ajánlatot adni és elfogadni.

2023. okt. 25. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:

De hogy korrekt választ is adjak , ha nem sufni tuning akarod megoldani, mondjuk egy isten háta mögötti kis településen akár 40 ezer ft/m-től is lehet már találni bekötés építésre vállalkozót, míg mondjuk Budapesten, vagy agglomerációban 80 ezertől indul és határ a csillagos ég.

1-es voltam

2023. okt. 25. 13:06
 3/8 A kérdező kommentje:
A bekötések kb. 3 méteres szakaszok, ránézésre 160-as narancs színű, műanyag csővel.
2023. okt. 25. 15:29
 4/8 A kérdező kommentje:

"Ha komplett beruházás történik (gerinc vezeték + bekötések), akkor nincs olyan tétel, hogy ft/bekötés, teljes projektre szoktak ajánlatot adni és elfogadni."

Ez világos, de mivel minden második ház lakatlan, vagy akár már össze is van dőlve, esetleg nincs is ház, csak telek, mégis törekszenek rá, hogy minden telekre be legyen kötve. Nyilván azért, mert anyagilag érdekelt abban, hogy be legyen kötve a lakatlan ingatlanokra is, ellenkező esetben inkább hagyná és foglalkozna csak a gerincvezetékkel és a lakott porták bekötésével. Legalábbis így logikus.

2023. okt. 25. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem. Határidőt szoktak megszabni, ameddig a bekötővezetéket meg kell minden ingatlanra építeni. Ahol bejut a kivitelező, ott beállnak telken belül, ezeket zongorázzák le általában első körben. Ahol nem sikerül egyeztetni a tulajjal, ott a kerítés vonala előtt, közterületen megállnak és ugyanúgy elszámolják teljesítettként, hiszen nem a kivitelezőn múlt a sikeres befejezés.

Ha a kivitelező kevésbé rugalmas és nem vár egyébként érthető okokból, akkor ahogy túrja végig az utat és építi a gerincet, úgy szórja ki a bekötéseket is, hogy ne legyen vele dupla munkája.

2023. okt. 25. 15:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Itt fordítva csinálták, előbb a bekötéseket csinálták meg néhány utcában, aztán most kezdték a gerincet fektetni az út közepén. Furcsállottam is, hogy nem egyszerre csinálják a kettőt, nekem úgy lenne logikus, de én nem vagyok sem mérnök, sem kivitelező, úgyhogy ja...
2023. okt. 25. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Elég fura megoldás, de végülis működhet.
2023. okt. 25. 21:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Full roma csapat, de elég gyakorlottnak tűnnek. A gépkezelő a vállalkozó, de nagy lepedőnyi műszaki rajzokat, vagy minek is nevezzem, simán olvassa. Nem először csinálja, az látszik.
2023. okt. 25. 22:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!