Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénztárnál fizetni kell előbb...

Pénztárnál fizetni kell előbb és aztán kapunk blokkot, vagy előbb a blokkot kell átadni, majd utána fizetni?

Figyelt kérdés
Számomra egyértelmű, hogy a blokk fizetési bizonylat, ha megkapom és elmegyek vele, senki nem jöhet utánam, hogy nem fizettem. De van egy ismerősöm, aki váltig állítja az ellenkezőjét, meg hogy megbüntet az APEH, ha nem a blokkot adjuk először. Mi az igazság? És van fent erről valami a neten? Nem találok...
2010. okt. 19. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A blokk átvételi elismervény arról,hogy az eladó megkapta az árú árát. Előre nem adhatja oda,mert akkor a vevő akár fizetésnélkül is távozhat,természetesen a megvásárolt árúval együtt.
2010. okt. 19. 09:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Előbb beütöd a pénztággépbe az összeget/összegeket, leütöd azt, hogy részösszeg, közlöd a vevővel hogy mennyi és amikor nyújtja a pénzt akkor leüdöd hogy összesen.

Mert ugye előfordulhat,hogy nincs a vevőnél annyi pénz, nem működik a kártyaleolvasó, nem tudsz visszaadni.

2010. okt. 19. 09:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a megerősítést, én is így gondolom. De az az idióta csak azt hajtogatja, hogy megbüntet az APEH, ha nem adok először blokkot... Egyszerűen sehol nem találok erre instrukciót.
2010. okt. 19. 09:55
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
A lényeg, hogy a számla legyen megírva, mielőtt elveszed a pénzt - ha átvetted írod rá, hogy fizetve. A blokk pedig a fent leírt módon legyen meg-elvégre pl a számítógépes renszerű, visszajárót kiszámoló pénztárgéppel dolgozó is beüti a cuccot, elveszi a pénzed, beírja az összeget, a gép kiszámolja a visszajárót-te meg azzal együtt kapod meg a blokkot...
2010. okt. 19. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ismerősöd félreértette. A blokkot a visszajáróval együtt kell megkapnia. Vagy kézbe vagy a kosárba dobják.
2010. okt. 19. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem látok benne semmi logikát, de én is úgy tudom, hogy a pénzhez addig nem nyúlhatsz hozzá, amíg a blokkot/számlát a vevő kezébe nem nyomtad. Pár éve valamelyik piacon voltam szemtanúja, hogy egy APEH ellenőr ilyen címen bűntetett meg egy kereskedőt. Én se értettem.

Kereskedelmi végzettségem van, a suliban is mindíg azt sulykolták belénk, hogy a vevő pénze a blokk átadásáig tabu.

Az más kérdés, hogy nem tudok olyan helyet mondani, ahol ezt az elvet követnék.

2010. okt. 19. 10:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Pénztárgépek eleve csak akkor nyomtatják ki a blokkot, mikor a vevővel elszámolsz, átadja a pénzt, mert be kell ütnöd, hogy milyen címlettel fizetett, vagy a kártyás vásárlás kódját, étkezési utalvány számát stb.

Szóval a blokkot a visszajáróval/kártyával és bizonylattal együtt adod.

Neten nyílván azért nem találsz erről semmit, mert az ismerősöd nagyon nagy balgaságot gondol. :)

2010. okt. 19. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Részösszegig (subtotal) kell benne lennie a gépben, vagy a nyugta meg kell hogy írva legyen, kp számla esetén teljesen kitöltve, de a fizetve felirat nélkül. A pénz átvétele után ütjük le a KP/Fizetve gombot a pénztárgépen, akkor írjuk a kp számlára hogy fizetve és a bizonylatot a visszajáróval együtt adjuk át a vevőnek.
2010. okt. 19. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!