Ingatlan, ami szántó besorolásu, azt le lehet váltani?
Tiéd már a telek? Ha még nem és művelés alatt áll, akkor kifüggesztés köteles eladásnál, ami azt jelenti, hogy akinek van rá elővásárlási joga az megveheti előled, azon az áron amit kialkudtál az eladóval.
Ha már a tied, akkor ha jól tudom 3% a beépíthetősége de mindenképp egyeztess a helyi önkormányzat építési hatóságával.
Ha így is át akarod minősíteni, akkor művelés alól ki kell vonni és csak akkor lehet átminősíteni ha a határán van az üdülő vagy lakóövezetnek és az is lassú folyamat. Szintén az építési hatóság tud segíteni.
Azt is érdemes megkérdezni, hogy milyen épület engedélyköteles azon a teleülésen, mert lehet, hogy még mobil vagy konténerházat is tudsz rá rakni. Lakókocsit biztos tudsz odaintézni.
Amúgy én is hétvégiház/telek vadászatban vagyok és szintén nézek ilyeneket, nyomjad csak. Vagyunk páran akiknek az a pihenés ha csak kint vagyunk a természetben mindentől kicsit távol.
Szerintem 12-es jól leírta.
Még nem az enyém a telek, nézelődök, informálódok:)
Akkor azt tartsdd még szem előtt, hogy ha a földtörvény hatálya vonatkozik a telekre, akkor nagyon el tud húzodni a vásárlás, akár 6-7 hónap is lehet.
Ha már ki van vonva a múvelés alól, akkor sima ügy.
Jah és művelés alatt álló telkekből összesen max 1 hektár lehet a neveden ha nincs mezőgazdasági végzettséged. Általában nem szokott gondot okozni csak érdemes fejben tartani.
Dehogy kell nekem egy hektár :D
De amúgy köszi az infót.
Inkább akkor művelési ág alól kivont telkeket igyekszem keresni.
Erdő nem kell :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!