Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik azzal szokták példálozni,...

Akik azzal szokták példálozni, hogy itt már nyugati árak vannak, ők miért nem írják le soha, hogy mondjuk Ausztriában, Németországban mennyibe kerülnek a szolgáltatások? Vagy akkor kiderülne, hogy Magyarország mégsem olyan drága hely?

Figyelt kérdés

pl. biztosítások, fodrász, autószerelő, pedikűrös, fogorvos, festő, horror összegek még az ottani fizetéssel mérve is.

Mert mindig csak azzal megy a példálozás, hogy az orsztrák Aldiban olcsóbb a redbull vagy a szalámi pl.

2023. okt. 12. 20:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
16%
A fogorvos, pont, hogy olcsó, rengeteg mindent fedez a biztosító.
2023. okt. 12. 20:33
 2/25 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, valami miatt mégis egyre több magyar megy ki külföldre, és többsége ott is marad. Vajon miért? 🤷 Ja, biztos annyira élhetetlenül drága külföld..🤦

Csak tudod nem mindegy, hogy mire minden kötelezőt kifizetsz mennyi marad még a fizetésedből. Lehet, hogy itt még a fele megmarad. Itthon sokaknak a hó végén már semmi sem marad a fizetésükből.

2023. okt. 12. 20:34
 3/25 A kérdező kommentje:

Aha, biztos azért járnak Magyarországra legalább 30 éve tömegével osztrákok, németek, svájciak fogorvoshoz, mert ott olyan olcsó.

2-es ugye semmi fogalmad nincs a szolgáltatások árairól összevetve az átlag melós fizetésével? Vannak ott simán olyan költségek, hogy ha igénybe kell venned borítja az egész költségvetésedet és nem csak az adott hónapra.

2023. okt. 12. 20:38
 4/25 anonim válasza:
83%
Sokkal magasabb életszínvonalon élnek.
2023. okt. 12. 20:41
 5/25 anonim válasza:
78%
Beütött a Viktor kábítás?
2023. okt. 12. 20:42
 6/25 anonim válasza:
89%
Nem az olcsóság a lényeg, hanem az átlag fizetés ott háromszorosa az itteninek. Nincs kolbászból a kerítés ott sem, de egy átlag ember sokkal jobban él ott, mint itt.
2023. okt. 12. 20:43
 7/25 anonim válasza:
82%

Most komolyan, itt szerinted olcsó pl a fogorvos?

Az ő fizujukhoz valószínűleg, azért jönnek ide. Mi hová menjünk, ahol a mi fizunkból meg tudjuk fizetni? Pont most kaptam árajánlatot fogorvostól, 100 ezer/ korona + munkadíj. Na, ezt rakd össze egy minimálbérből!

2023. okt. 12. 20:49
 8/25 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, te elhiszed, amit mondasz? Mert hogy mi is elhiggyük, arra ne számíts, egy értelmes ember nem hagyja magát hülyére venni.
2023. okt. 12. 20:49
 9/25 anonim ***** válasza:
77%

Tessék, ez csak az internet ára.

[link]

Pl. Amerikában 26 ezer kerekítve, itthon 5000-6000 per hó.

Na már most, kint gondolom nem havi 150-300 ezres fizetést kapnak az emberek.

2023. okt. 12. 20:51
 10/25 anonim ***** válasza:
72%

Rèszben igazad van, ezek tènyleg dràgàk kint.

Habàr pont idèn volt egy autószerelős élményem:

Németországban élek, van egy Volkswagenem. Általában kint intézem a szervizelését márkaszervízben, de tavasszal pont akkor volt esedékes az olajcsere, amikor Magyarországon voltam, így ott vittem el egy Volkswagen márkaszervízre. Legnagyobb meglepetésemre egy fillérrel se fizettem kevesebbet, mint Németországban szoktam ugyanezért.

2023. okt. 12. 20:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!