Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vodafone készülék tartozás...

Vodafone készülék tartozás mennyi idő alatt évül el?

Figyelt kérdés
2021 augusztus óta nem fizetem anyagi nehézségek miatt, ezt 2022 februárjában vették észre (a "csodás új" rendszerük miatt gondolom) és lekorlátoztak. A telefont sikerült elhagyjam tavaly ráadásul. 2022 február óta nem jött semmilyen infó a Vodafone felől, illetve levél/e-mail/hívás sem egyáltalán. A számlatartozás ptk. szerint 1 év alatt elévül, az áruhiteles dolgok elévülése 5 év, de a szolgáltatatótól vett készülékekről semmi infó nincs.
2023. okt. 12. 14:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%

A Vodafone nem foglalkozik vele, már rég eladták a veled szembeni követésüket sokezer másikkal együtt valamelyik behajtócégnek.

Majd azok keresnek.

2023. okt. 12. 15:11
 2/13 A kérdező kommentje:
2 éve nem keresnek...
2023. okt. 12. 15:12
 3/13 anonim ***** válasza:
74%

Majd amikor a végrehajtó intézkedik, akkor megtanulod, hogy nem hozol felelőtlen döntéseket.

30 éve van mobilom, soha nem hagytam el egyet sem. Előtte, mielőtt bejött volna a mobil lehetősége, személyhívóm volt. Azt sem hagytam el soha.

S mindig, minden telefonomat kifizettem.

Ja, nincs hitelem, s nem tartok állampapírt sem, mert nem engedhetem meg magamnak a felelőtlen, rossz döntéseket. A karma mindig jutalmaz, a döntéseidnek megfelelően...

Javaslom neked is ezt az életfelfogást, ezzel előrébb fogsz jutni az életben!

2023. okt. 12. 15:14
 4/13 anonim ***** válasza:
17%

Telefontartozasra 1ev. Csak hogy nem nagyon hagyjak elevulni. Attol mert te nem tudsz rola siman megszakithattak az elevulest egy postai levellel amit mondjuk nem vettel at..

Ha majd megkeres az Intrum vagy valamelyik hasonlo, akkor hivatkozhatsz elevulesre, de siman lehet hogy majd nezel egyet es minden evben megszakitottak az elevulest, es a tartozas tizszereset hajtjak be rajtad inkasszoval es fizetes letiltassal.

2023. okt. 12. 15:24
 5/13 A kérdező kommentje:

A postai levelrol ertesitot kell hagyniuk... Tehat ha epp at nem is vettem mert nem voltam itthon, lenne ertesito a postaladaban, de nincs es nem is volt. Ha at lenne adva vegrehajtonak akkor mar tudnek rola,mert azok nem ulnek rajta...

Aki pedig eletfelfogas valtast javasolt, kivanom h egyszer kerulj a helyzetembe es akkor majd mondogasd magadnak ezt, hatha segit! A letminimumbol nem lehet fizetni... Elotte jol ment,vagyis atlagosan, azert mertem bevallalni, 1 evig fizettem is. Csak sajnos akkor borult minden es a kaja meg a lakhatas fontosabb volt! De miert is magyarazkodom?

2023. okt. 12. 15:39
 6/13 anonim ***** válasza:
66%

Mindig, minden szolgáltató kínál olyan telefonokat, amelyeknek nulla forint a havi törlesztőrészlete. De ha neked az Álljfon kellett inkább, akkor magadra vess...

Használtan is lehet venni telefont, kifizeted és nem tartozol senkinek.

Azt meg te is ki tudod számolni, hogy a havi előfizetési díjban bőven túlfizeted a részletre vett telefont mindegyik szolgáltatónál. Tehát nem is éri meg részletre venni, éppen ellenkezőleg.

2023. okt. 12. 15:48
 7/13 A kérdező kommentje:

Előítéletre válaszolva... Jó lesz egy Xiaomi alap modellnek (140ezer) is az az "Álljfon" te bunkó😅

És hogy a tudatlanságodon túl tudj lépni... Az előző 4 éves samsungom már a halálán volt (akku,kijelző,kamera), mivel a telefon munkaeszköz nálam, kellett egy másik, nem volt időm félre rakosgatni mert 2 hónap alatt halt ki szegény (na jó az akku nem)😅 Így volt a leggyorsabb...

2023. okt. 12. 16:23
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

@5

"Elotte jol ment,vagyis atlagosan"

Akkor nem ment jól.

"kivanom h egyszer kerulj a helyzetembe"

Mivel felelősségteljes döntéseket hozok, ez nemigen fog megvalósulni.

"A letminimumbol nem lehet fizetni"

Valóban, ám 1) abból nem veszünk részletre telefont, 2) a létminimumon élni nem kötelező, mindig van más, jobb lehetőség.

Ha látod, hogy borul a költségvetés, eladod a telefont és az árából fizeted tovább a részleteit (ha már nincs félretéve biztonsági tartalékként félévi megélhetésre való pénz...). Csak gondolom, jó szar tarifacsomag választása mellé adták részletre a telefont.

Én is vodás vagyok, jelenleg 5990 a korlátlan csomagom (tavaly 5490 volt). A tied is ilyesmi áron volt?

Emellé én is vettem részletre telefont, nem azért, mert nem tudtam volna kifizetni egyben, hanem mert így 20%-kal olcsóbb (plusz a fix törlesztőrészlet is inflálódik). Ám, nekem nem hobbiból van a telefonom sem, meg a korlátlan csomagom sem, én ezzel dolgozom, tehát nekem nap mint nap pénzt hoz, az árának a sokszorosát.

2023. okt. 12. 16:30
 9/13 NTBS ***** válasza:
14%
A tartozás nem évül el. Meg örökölni is lehet!
2023. okt. 12. 16:53
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
Ne legyenek hiú reményeid, lehet hogy 2 éve "nem keresnek", de majd fognak, és jó eséllyel valóban egy behajtó cég lesz az. Na, nekik hiába magyarázod majd hogy kajára meg lakhatásra kellett a pénz. Amikor hirtelen megváltozott a helyzeted, és nem tudtad tovább fizetni a telefon-részleteket, akkor kellett volna intézkedned, nem utólag remegni, hogy vajon elévül-e a tartozás.
2023. okt. 12. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!