Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha esetleg valamikor megkapnán...

Ha esetleg valamikor megkapnánk az uniós pénzeket, akkor van rá esély, hogy az alább felsoroltak megtörténjenek?

Figyelt kérdés

- azon élelmiszerek árának csökkenése, esetleg a 1.5-2 évvel ezelőtti szintre csökkenése, amelyek mostanra akár meg három,- vagy négyszereződtek

- üzemanyag árak csökkenése

- a jelenleg szinte átláthatatlan és követhetetlen rezsi elszámolások rendbetétele

- a forint-euró/dollár/stb árfolyamok javulása a forint felé, azaz a forint jelentős erősödése (annyira, hogy, aki a tartalékát EUR-ra és/vagy USD-ra váltotta az nagyot bukhat)

- visszafordul az infláció?

Vagy ha meg is jönnek azok a pénzek, akkor is csak maximum az infláció, tehát az árnövekedés állna meg, és minden maradna saccperkb azokon az árakon, amiken most vannak?

Vagy az uniós pénzeknek semmi ráhatása nincs ezekre?

2023. okt. 10. 16:33
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Nálatok talán.

Nálunk:

kenyér 2020-2021 200 ft -> 2023 800 ft, tej szintén, vaj 200-ról 600-ra, olcsó kóla 180-200-ról 600-ra.

Amúgy a te jó kva anydt bszd szjba te fszpo kcsg.

2023. okt. 11. 20:02
 22/25 anonim ***** válasza:
21%
21: Nagyon rossz helyen vásárolsz, mert Budapesten a 300 Ft kenyér lett 650, 200ft tej 350-400, a 150ft dobozos kóla pedig 260. Szerintem érdemes lenne más boltban vásárolnod, akár a legközelebbi városban, mert nagyon csúnyán lehúznak!
2023. okt. 12. 07:37
 23/25 A kérdező kommentje:

Két megyéből, több településről van tapasztalatom. Van benne nagyváros és nagyközség, kis falu.

A kenyér 2010-és 2020 között stabilan 200 ft volt. aztán egy kis emelés 250-re, majd BUMM 800.

Ugyanez a fentebb felsoroltakkal.

Mondjuk kis falun mindig minden sokkal drágább azt nem is vettem alapul a példáimnál.

Az a budapesti kenyér mikortól volt 300 ft? Mert, akkor elve drágább volt mint felénk, és nem mindegy mennyi idő alatt lett a kétszerese.

Dobozos kólával meg számoljunk már légyszíves, mert.. majd alább írok erről valamit.

A Queen kóla 2.5 literes (tudom se nem coca se nem pepsi vagy xixo) volt alapból 180-200 ft (egy kis akció ide oda és még volt 150 is) vagy 10 évig, és BUMM közel 600 ft.

Azt vettem amúgy észre, hogy a legnagyobb mértékben azok az olcsó élelmiszerek drágultak a legnagyobb %-ban (bolttól függetlenül), amiket az alacsonyabb jövedelműek kerestek, vettek.

És ráadásul olcsóbb, akár saját márkás termék tűnt el polcokról, amiket már vagy 15 éve vettem rendszeresen.

Számomra értelmezhetetlen, hogy nem a drága cucc, amire ilyen áremelkedés mellett kevesebb kellene legyen a kereslet, tűnik el vagy árulnak belőle kevesebbet, hanem pont azok, amikre kereslet, sőt szükség volna.

Pont ezért nem jó példa a dobozos kóla, mert az liter/forint arányban alapból drágának minősül.

Végezetül, azt is sokan tudják, és mondják, hopgy Budapesten a lakbért leszámítva, szinte minden ilyen jellegű dolog, és még a rezsi is olcsóbb mint másfelé.

2023. okt. 12. 16:28
 24/25 anonim ***** válasza:
31%

De miert hazudsz? Mar 2021ben is 400ft a kg kenyer. Most 600.

Akkor mirol beszelsz?

2023. okt. 12. 18:38
 25/25 A kérdező kommentje:

Nem hazudok.

Miért tenném?

Nem is erre irányult a kérdésem.

Most olvastam vissza az előző kommentemet és úgy látszik a moderátorok belenyúltak.

Csupán annyival írtam ott többet, hogy csak és kizárólag a saját tapasztalatomat írtam eddig le, ami a mindennapi bevásárlásaimból ered, az elmúlt kb. 15 évre visszamenőleg. Nem költöttem hozzá semmit.

Az egyedüli, ami csupán csak saját vélemény, az mind, ami a politikára vonatkozott. Az meg szívem joga.

És, ha nem lett volna valaki, aki elkezdte a felmenőket káromolni, akkor teljesen más irányba mehetett volna el ez a beszélgetés, aminek mostanra már semmi értelme, mivel már csak mindenki a lakóhelye szerinti kenyér árakkal dobálózik.

Én azt hiszem leírtam, amit mondani akartam, és az első néhány válaszlónak köszönöm, mert ők még tartották magukat a témához.

Ez itt veszett fejsze nyele.

2023. okt. 12. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!