Hogy kellene eladni a lakást?
Ha fele-fele arányban vagytok tulajdonosok a lakásban, akkor nyilván nem fog belemenni, hogy te többet kapj.
Vagy felezitek a vételárat, vagy kivásárolod a társadat a lakásból, 1/1 részben tulajdonos leszel és annyiért adod el, amennyiért akarod.
"Jött egy vevő, aki rájött erre és 30 milliót ajánlott. A társam belement, én pedig nem. Sokáig veszekedtünk és a társam szerint nekem semmi sem elég, mert egy kapzsi alak vagyok."
A társad hozta a vevőt 30-ért, téged néz madárnak és valójában ő akarja a több pénzt zsebre rakni, neked szán 15-öt.
Vagy eleve kamu a kérdés.
"Hogy kellene eladni a lakást?"
Meghirdetitek és majd jönnek az érdeklődők. Vagy megbíztok egy ingatlanközvetítőt. Utóbbi szokásos díja kb. 4%, úgyhogy azzal kalkuláljatok, hogy az lejön majd az eladási árból, ami 40 milliónál 1,6 millió.
" Jött egy vevő, aki rájött erre és 30 milliót ajánlott. A társam belement, én pedig nem. Sokáig veszekedtünk és a társam szerint nekem semmi sem elég, mert egy kapzsi alak vagyok. Hallotta ezt a vevő is és ajánlott a társamnak 16 milliót, nekem pedig 19 milliót és ugye így mindenki jól jár, mert ő viszi így 35 millióért... "
Persze, reális, jött a vevő, hogy viszit 30-ért, majd miután nem tudtatok megállapodni, akkor elkezdett maga ellen licitálni és már vinné 35 millióért is, csak hogy nektek jó legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!