Ha nincs papírom előző munkahelyemről akkor hiába kérek álláskeresési járadékot?
Figyelt kérdés
Vagyis annyival kiegészíteném, hogy bár fizikálisan nincs papírom róla (mert a munkaadó nem volt a kilépés óta hajlandó kiadni a papírjaimat többszöri figyelmeztetésre sem) de egyébként bevoltam jelentve (lekérdeztem). Csak ugye ha valaki jelentkezik álláskeresési járadékra akkor kell vinni az előző 3 év papírjait. Engem csak az érdekelne, hogy akkor is kaphatok ha nincs nálam a papír? A gépben azt látják majd?2023. okt. 2. 12:52
1/2 anonim válasza:
Munkaadó köteles kiadni a papírt.
Említsd meg neki a Munkaügyi Bíróságot. Fél órán belül nálad lesz a papír.
2/2 anonim válasza:
A munkáltató a munkaviszony megszűnésekor köteles kiállítani egy olyan igazolást is, ami konkrétan az álláskeresési járadék igényléséhez kell.
Ha nem adta ki felszólítás ellenére sem, akkor a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen tegyél minél előbb panaszt. Majd ők intézkednek.
Addig is igényeld meg az ellátást, és jelezd, hogy később tudod csak biztosítani hozzá az iratokat. Ilyenkor hiánypótlásra szólítanak fel és kapsz egy határidőt az igazolás leadására. Nyugodtan mondd fel, hogy mi a szitu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!