Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van-e ilyen meghatalmazás?

Van-e ilyen meghatalmazás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan "problémám" van, hogy ház átírásban vagyok, az én nevemre kerül, viszont az illetōnek és az anyjának a nevén van a ház, azt nem tudom hogy mindketten tulajdonosok vagy az anyuka csak haszonélvezō,de nézzük azt hogy tulajdonos. Mivel már idōs a hōlgy így az illetō nem nagyon akarja szaladgáltatni, így tehát a kérdésem az hogy létezik-e olyan meghatalmazás, amit ha elviszünk az ügyvédhez akkor az helyettesíti az ott tartózkodását, vagy muszáj megjelennie? Fontos volna tudnom hogy ezt így lehet-e? Aki tud kérem segítsen nekem ebben, a válaszokat elōre is köszönöm!
2023. szept. 28. 22:29
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nyílvan van ilyen, hiszen minden meghatalmazás ilyen, ez a lényege.
2023. szept. 28. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem egy ingatlan adásvételhez nem lesz elég egy otthon készített meghatalmazás. De a covid óta már távazonosítás is működik, pl. Skype-n keresztül, nem kell személyesen megjelenni az ügyvédi irodában. [link]
2023. szept. 28. 23:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Szomszéd nénike nagyon beteg volt már, odajött lakásra a közjegyző, úgy kellett rendelkeznie. És még volt 2 tanú akik aláírták hogy a néni beszámítható e, milyen mértékben stb. Érti e a tájékoztatást, vagy csak bólogat e stb.

Ilyen meghatalmazások ilyen volumenű ügyben édeskevés lesz.

2023. szept. 29. 03:27
 4/5 anonim ***** válasza:

"A meghatalmazás feltétele, hogy az ugyanolyan formában készüljön el, amilyen alaki feltételeket a szerződésre előír a jogszabály. Tehát ha adásvételi, vagy ajándékozási szerződésről van szó például, amiket kötelező írásba foglalni, és ügyvédi ellenjegyzéssel ellátni, akkor a meghatalmazásra is ügyvédi/közjegyzői ellenjegyzés szükséges azzal, hogy azt természetesen másik ügyvéd is ellenjegyezheti, nem csak az, aki a szerződést készíti (tehát ha az illető vidéken él, és nem tud felutazni a szerződéskötésre Budapestre, egy vidéki ügyvéd/közjegyző előtt készíthet egy meghatalmazást, amit a vidéki ügyvéd/közjegyző neki helyben ellenjegyez).

A meghatalmazás további speciális esete, ha a meghatalmazó külföldön tartózkodik. Úgy szól ugyanis a jogszabály, hogy ilyen esetben csak konzulátusi hitelesítéssel (más néven apostille-lal) ellátott, meghatalmazást fogad el érvényesnek a földhivatal.

Egy lehetőség van ezt a konzulátusi hitelesítési procedúrát elkerülni, az ún. távazonosítással. Ebben az esetben az ügyfél egyszerűen csak aláírja az elkészített meghatalmzást, hazaküldi, és ezt követően egy Skype-os bejelentkezés alkalmával elismeri, hogy azon az aláírás az ő sajátja."

2023. szept. 29. 04:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Opció ha az ügyvéd megy ki a nénikéhez.
2023. szept. 30. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!