Nyugdij meghatalmazas hogyan?
Figyelt kérdés
beteg apam egyik nyigdijat nem tudta atvenni, mert anyamhoz kerult, otthoni hospiceba.
honnan szerezhet az ember meghatalmazast, h anyam felvehesse apam 1elmaradt nyugdijat?
koszi
2023. márc. 20. 15:04
1/2 anonim válasza:
Anyukám a postának adott meghatalmazást, hogy a nyugellátását én is átvehetem helyette. Rögzítik a postai rendszerbe, a postás kihozta a rögzített meghatalmazást. Azt hiszem 5 évig érvényes, utána újra intézni kell.
Nem lakom anyukámmal, akkor megyek a lakásához, amikor hozza a postás a nyugdíját. Megmutatom a meghatalmazást, igazolom magam és már át is adja az összeget. Ha pedig nem vagyok ott, akkor a postán veszem fel, ugyanazzal a meghatalmazással.
2/2 anonim válasza:
Nálam patthelyzet van. Nagynéném kórházba került stroke-kal, én vagyok az egyedüli hozzátartozója, férje meghalt, gyereke nincs. A postán azt mondták, hogy a meghatalmazást a kórház osztályvezetőjének kell aláírni, aki ezt nem teszi meg, mert nem tudja ki vagyok, nem tudja, hogy valóban jogosult vagyok-e erre. A posta meg nem ad ki semmit meghatalmazás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!