Ilyet lehetséges ?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A munkáltatóm ma bejelentette , hogy változtatnak a home office-on. Idáig 50-50% volt a home office -iroda arány. Most közölték, hogy aki budapesti és 8-órás azoknak heti 3napot kötelező bejárni. Tehát aki 20órás vagy vidéki annak nem kell.

Ne értsetek félre , nem zavar H be kell menni 3napot de akkor mindenki járjon be 3-at. Hiába vagyok budapesti nekem is 45-60perc az utazás és nem téríti cég.

Ez így nem diszkrimináció?

2023. szept. 28. 15:39
 1/7 anonim ***** válasza:

És akkor mit mondjon az, aki mondjuk Nyíregyházán lakik? Neki meg 2,5 óra az út.

Egyébként érthetetlen, hogy miért kezd nagyon sok cég visszaállni, mikor a homeoffice win-win, hiszen a dolgozó megspórolja az ingázást, a munkáltató meg az irodabérlést és egy csomó rezsit meg járulékos dolgoz (pl kávé-tea).

A hibrid meg a lehető legrosszabb megoldás. Én most már nem mennék olyan céghez, ahol nincs full HO.

2023. szept. 28. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Hogy határozzák meg hogy ki budapesti? Lakcím alapján? Bejelented magad a nagymamához és már nem is vagy budapesti lakos.
2023. szept. 28. 16:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Nekem minden rokon budapesti :'D

Na mindegy csak érthetetlen, főleg akik most jöttek és így vették fel őket , hogy 50-50% azok most főként csodálkoznak , hogy interjún nem ez lett ígérve

2023. szept. 28. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne lehetséges?
2023. szept. 28. 17:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Miert lenne diszkrimiancio? Az talan diszkriminacio hogy X fel millioval tobbet kap mint Y? Vagy hogy Xnek fele annyi erdemi munkat kell vegezni?

Manapsag mar minden diszkriminacio ami nem tetszik az embereknek.

A munkaltato az esetek tobbsegeben azt csinal amit akar. Semmilyen torveny nem tiltja hogy a ho-t ugy szervezze meg ahogy akarja

2023. szept. 28. 17:42
 6/7 anonim ***** válasza:
49%

"Nekem minden rokon budapesti"

Akkor vegyél egy nyaralót mint én tettem és be is jelentettem magamat vidéki parasztnak holott egy igazi elit V. kerületi Úriember vagyok.

2023. szept. 28. 17:51
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ilyet lehetséges ?"

A munkáltató a munkaidődet úgy osztja be, ahogy neki kedvező, figyelembe véve a törvényben leírt korlátozásokat. A munkavégzés helyét is mindig ő határozza meg, tehát azt, hogy kinek hol kell a munkáját végeznie. Ezt törvény biztosítja számára.

Tudod mi a diszkrimináció? Ha csak a szőkék kapnak béren kívüli juttatást, míg a barnák nem. De ha azt mondja, hogy csak annak jár, aki a teljes hónapban jogviszonyban állt vele (ledolgozota az egész hónapot), az nem diszkrimináció.

Diszkrimináció: Tudatos kirekesztő, megalázó cselekedet, amit az uralom, dominancia hajt. A haj szerinti megkülönböztetés önkényesség alapján van (melyik hajszín tetszik a munkáltatónak), míg a jogviszony szerintinél a cég érdeke a hajtóerő.

2023. szept. 29. 04:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!