Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyoldalú jognyilatkozatot...

XXX540 kérdése:

Egyoldalú jognyilatkozatot kettő embernek kell aláírni mint egy szerződést?

Figyelt kérdés
2023. szept. 22. 11:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem
2023. szept. 22. 12:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Csak egy embernek vagy senkinek? Nem tudom hogy működik
2023. szept. 22. 12:20
 3/14 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Ha közjegyzői okiratba foglaltatod, akkor kettő aláíró van:

a nyilatkozó + a közjegyző

Ha nem hitelesítteted közjegyzővel, akkor három aláíró van:

a nyilatkozó + két tanú

2023. szept. 22. 14:00
 4/14 A kérdező kommentje:
És ha nem hitelesítem akkoris akinek szól úgymond ahoz kell tartania magát??
2023. szept. 22. 14:02
 5/14 krwkco ***** válasza:

Ha Te teszed az egyoldalú jognyilatkozatot, akkor csak neked jelent kötelezettséget. Senki másnak.

(Ez megint a "kölcsönadok valakinek, de tartania kell velem a kapcsolatot" témakör? Ami már jónéhányszor megjelent a gyakorin.)

2023. szept. 22. 14:07
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem az! Akkor ha én valakinek odaadom az autómat kölcsönbe hosszabb időre hogy használja, de írok róla egy egyoldalú jogi nyilatkozatot akkor nem kell betartania ami benne van? Bármikor ugyanúgy visszahozhatja?
2023. szept. 22. 14:11
 7/14 anonim ***** válasza:

#4: Az egyoldalú jognyilatkozat attól egyoldalú, hogy csak egy ember tesz valamilyen nyilatkozatot. Az ilyen nyilatkozat csak magára a nyilatkozóra vonatkozóan keletkeztethet bármilyen kötelezettséget. Tehát ha te nyilatkozol, akkor neked kell a nyilatkozatodhoz tartani magadat. Mást egyoldalúan nem kötelezhetsz semmire.

Ennyi erővel én is tehetnék egy egyoldalú jognyilatkozatot, miszerint szeretném, ha abbahagynád az idióta kérdéseket a gyakorin. És akkor neked ahhoz tartanod kell magad? Nem.

2023. szept. 22. 14:12
 8/14 anonim ***** válasza:
#6: Nem, nem kell betartania. Ha egyoldalú (te írod), akkor mi a bizonyíték arra, hogy a másik félnek egyáltalán tudomása van róla? Semmi. Gondolkozz már...
2023. szept. 22. 14:15
 9/14 A kérdező kommentje:
Másolatot kell adni róla nem?
2023. szept. 22. 14:17
 10/14 krwkco ***** válasza:

"ha én valakinek odaadom az autómat kölcsönbe hosszabb időre hogy használja, de írok róla egy egyoldalú jogi nyilatkozatot akkor nem kell betartania ami benne van?"

Az nem egyoldalú jogi nyilatkozat, hanem egy kétoldalú szerződési ajánlat. Amit a kölcsönvevő azzal hagy jóvá, hogy ilyen feltételekkel elviszi az autót. Az ő részéről nem aláírással, hanem ráutaló magatartással lép életbe a szerződés.

2023. szept. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!